Aftellen naar het EK: vijfde EK in aantocht voor Kemperman

Vandaag over 29 dagen gaat in Amsterdam het EK voor mannen en vrouwen van start. Om alvast in de stemming te komen nemen we – in samenwerking met databureau Gracenote – tot aan de start van het toernooi regelmatig een duik in de statistieken van de rijke EK-historie. Deze keer over de EK-veelvraten bij de Oranje Heren.

Kemperman in select gezelschap

164-voudig Oranje-international Robbert Kemperman kan voor de vijfde keer in een EK-selectie worden opgenomen voor Nederland. Slechts twee spelers maakten nóg vaker deel uit van een EK-selectie: Teun de Nooijer (zeven keer) en Robert van der Horst (zes keer).

De Nooijer was onafgebroken van 1999 tot en met 2011 van de partij terwijl Van der Horst de EK’s van 2005, 2007, 2009, 2011, 2013 en 2015 speelde. Vier andere spelers mogen zich opmaken voor hun vierde EK-deelname: Seve van Ass, Billy Bakker, Pirmin Blaak en Valentin Verga.

Tweede EK-winst lonkt voor twaalftal

Vier Nederlandse mannen wonnen het EK twee keer tijdens hun interlandloopbaan: Tom van ’t Hek, Theodoor Doyer en Cees Jan Diepeveen in 1983 en 1987 en Robert van der Horst in 2007 en 2015.

De volgende spelers kunnen zich tijdens het komende EK bij dit kwartet voegen: Glenn Schuurman, Billy Bakker, Seve van Ass, Valentin Verga, Sander Baart, Sander de Wijn, Robbert Kemperman, Mirco Pruyser, Bob de Voogd, Thierry Brinkman, Pirmin Blaak en Mink van der Weerden.

Robert van der Horst in actie tegen Engeland op het EK 2013 in het Belgische Boom. Foto: Koen Suyk

Lees ook:

Oranje-abonnement op EK-finales

Eeuwig Oranje-record voor Taeke Taekema

Oranje ijzersterk op eigen bodem

 


Wat vind jij? Praat mee...