Allerlaatste Champions Trophy wordt gespeeld in Breda

De Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) heeft vandaag bekend gemaakt dat de Champions Trophy voor herenteams in 2018 wordt gespeeld in Breda. Het toernooi vindt plaats van 23 juni tot en met 1 juli 2018 en wordt voor de 37ste en allerlaatste keer in haar historie gespeeld. Door de invoering van de Hockey Pro League in 2019 moet onder meer de Champions Trophy plaats maken op de internationale agenda.

Het bid uit Breda is gezamenlijk ingediend door de Gemeente Breda en vijf lokale hockeyverenigingen met ondersteuning van de provincie Noord-Brabant. Het gaat om de vijf verenigingen BH&BC Breda, Prinsenbeek, Push, Teteringen en Zwart-Wit. De speellocatie wordt Breda maar de verenigingen trekken in de voorbereidingen gezamenlijk op om bijvoorbeeld te zorgen voor vrijwilligers en side events.

De vijf Bredase verenigingen besloten samen een bid in te dienen nadat zij eerder al succesvol hadden samengewerkt. In 2016 sloten zij een verbond op het gebied van Sportiviteit & Respect en wonnen gezamenlijk de KNHB-titel ‘Sportiefste vereniging van Nederland’. In datzelfde jaar was Breda gastheer van de interlandwedstrijd Nederland – Spanje (dames) tijdens de Rabo Super Serie.

Paul de Beer, wethouder Gemeente Breda: ‘Ik ben ongelooflijk trots dat we dit tophockeyevent in onze stad kunnen houden. De beste hockeyers ter wereld zijn hier straks te zien op de velden van hockeyclub Breda. Een geweldige opsteker voor hockeystad Breda. Dit geeft een enorme stimulans aan sport en aan talentontwikkeling. En aan de aantrekkingskracht en naamsbekendheid van Breda. Mooi en bijzonder dat de vijf hockeyverenigingen in Breda zo intensief samenwerken om dit toernooi tot een succes te maken! Met dit topevenement hebben we ook in 2018 weer een echte sportzomer in Breda.’

Erik Gerritsen, directeur KNHB: ‘Wij kijken ernaar uit de allerlaatste Champions Trophy voor herenteams in Breda te houden. Op een prachtige, tijdelijke accommodatie en in nauwe samenwerking met de vijf Bredase hockeyverenigingen, de gemeente Breda, het Bredase bedrijfsleven, de provincie Noord-Brabant en Atletiekvereniging Sprint. Samen met de hockeygemeenschap in en rond Breda en gesteund door een groot lokaal draagvlak verwachten wij van deze laatste Champions Trophy een fantastisch publieksevenement en groot succes te maken.’


1 Reactie

  1. tijger

    Super tof dat het niet in de standaard opties is. Wegener of HCR.


Wat vind jij? Praat mee...