België-Nederland (4-4) gekozen tot FIH wedstrijd van het jaar

Het spectaculaire Pro League-duel tussen België en Nederland, dat op 4 november in Brussel eindigde in 4-4, is gekozen tot beste wedstrijd van 2020. De internationale hockeyfederatie FIH hield op haar site een verkiezing en de Derby der Lage Landen kreeg van de bezoekers de meeste stemmen. Op de tweede plek eindigden de Oranje Dames met hun gewonnen duel met Argentinië.

België tegen de Oranje Heren was het laatste officiële duel onder de vlag van de FIH dat dit bijzondere kalenderjaar werd gespeeld. In Brussel werd het in bijzondere omstandigheden en zonder publiek 4-4 tegen wereldkampioen België. Oranje kon een 3-2 voorsprong niet verdedigen en verloor de shoot-outs van België.

De Derby der Lage Landen was er een vol hoogtepunten. Zoals de onwaarschijnlijke backhandassist van Jelle Galema naar Jeroen Hertzberger. De vlijmscherpe reactie van Thierry Brinkman op een rebound van keeper Loïc van Doren. De bizarre smash van Maxime Plennevaux op een goede redding van Maurits Visser. De power van de sleepcorner van de weer teruggekeerde Jip Janssen. De snelle backhand van Florent van Aubel en de 4-4 van Billy Bakker op karakter.

Het duel van de Oranje Dames tegen Argentinië (op 16 februari) werd verkozen als tweede beste wedstrijd van 2020. Oranje won in Buenos Aires met 3-1 van Las Leonas, maar de wedstrijd stond vooral in het teken van onweer, regen, wind en bliksem. Facetten die ervoor zorgden dat Oranje pas na drie uur en een kwartier met drie punten het Argentijnse veld afstapte.

Wedstrijd terugkijken

Wil je nogmaals genieten van de hoogtepunten van België – Nederland, bekijk dan hieronder de ruime samenvattingen.

 


Wat vind jij? Praat mee...