Bob de Voogd bereikt mijlpaal: ‘Trots op honderdste interland’

Bob de Voogd heeft zondagmiddag in Waalwijk tijdens de interland tegen India (3-4) een mooie mijlpaal bereikt. De 28-jarige aanvaller speelde voor de honderdste keer in het Oranje-shirt.

De Voogd is de 63ste speler in de Oranje-historie met minstens honderd interlands achter zijn naam. Frans Spits was in 1965 de eerste die dat jubileum kon vieren. In de huidige EK-selectie van Oranje is De Voogd na Robbert Kemperman (168), Billy Bakker (156), Valentin Verga (148), Sander Baart (131), Mink van der Weerden (121), Seve van Ass (112) en Sander de Wijn (111) het achtste lid van de Club van Honderd.

‘Ik vind dit wel mooi’, liet De Voogd in de aanloop naar het duel weten. ‘Het is uiteraard geen doel op zich en het maakte de wedstrijd tegen India op voorhand niet extra bijzonder, maar het is gewoon een mooie mijlpaal. Als zo’n getal zich aandient, ga je stiekem toch terugdenken aan alle bijzondere momenten met Oranje. Ik ben er trots op dat ik de honderd heb bereikt.’

De Voogd maakte sinds zijn debuut in 2009 exact honderd van de in totaal tweehonderd interlands van Oranje mee. Lachend: ‘In de huidige selectie ben ik een van de vroegste debutanten, maar gaandeweg hebben heel wat jongens mij ingehaald. Ik heb heel wat mooie toernooien gespeeld, maar heb er ook een aantal gemist. Ik ben benieuwd tot hoeveel interlands ik uiteindelijk nog kan komen.’

Eerste interland

De Voogd speelde de eerste van zijn honderd interlands op 21 januari 2009 in en tegen Australië. Het duel in Bunburry eindigde in een 4-2 nederlaag, met Oranje-doelpunten van Taeke Taekema en Teun de Nooijer. Michel van den Heuvel was destijds de bondscoach van het Nederlands elftal.

Eerste interlanddoelpunt

Al in zijn vierde interland liet De Voogd zijn eerste van in totaal 27 interlanddoelpunten (inclusief de twee tegen India van zondag) aantekenen. Dat gebeurde op 3 februari 2009 tijdens de strijd om de Punjab Gold Cup in het Indiase Chandigarh. Oranje won die dag met 4-1 van Nieuw-Zeeland. Behalve de openingstreffer van De Voogd troffen ook Lucas Judge, Wouter Jolie en Floris Evers doel.

Favoriete tegenstander

De Voogd kwam met Oranje het vaakst in actie tegen Duitsland. Van de vijftien confrontaties met de Duitsers won hij er negen, tegen één gelijkspel en vijf nederlagen. Ook Nieuw-Zeeland, Australië en Argentinië staan met tien wedstrijden hoog op de lijst van De Voogd.

De Voogd bleef met Oranje tegen twaalf van zijn negentien tegenstanders ongeslagen. De meeste zeges boekte hij tegen Duitsland en Nieuw-Zeeland (respectievelijk negen en acht), de meeste nederlagen kwamen tot stand tegen opnieuw Duitsland en Australië (vijf).

 

 


Wat vind jij? Praat mee...