Caldas blij met olympisch ticket: ‘Nu meer buiten de lijnen gekleurd’

Bondscoach Max Caldas was enorm blij met het ticket voor de Olympische Spelen. Nederland won na de 4-4 zaterdag een dag later overtuigend van Pakistan: 6-1. ‘We hebben meer buiten de lijnen gekleurd’, zei een blije bondscoach na afloop. Mink van der Weerden was vooral opgelucht. ‘Zeker omdat we gisteren niet hebben laten zien hoe we moeten spelen’, zei hij. Veel tijd om te feesten heeft de strafcornerspecialist niet. ‘Donderdag wacht alweer de Gold Cup met Oranje-Rood.’


15 Reacties

 1. Hammie

  Resultaat gehaald wat niet meer dan een formaliteit had moeten worden. NL heeft prima coaches die hun sporen verdiend hebben en die ploegen wel op de rit krijgt en houdt (Vd heuvel, Cox maar ook x top hockeyer Delmee). Waarom niet een schok effect dat eindelijk weer eens tot een aansprekende prestatie kan leiden...? Met deze coach wordt t een leuk uitje dat uiterlijk in halve finale eindigt...

  1. goud

   Schokeffect, moet wel een heel heftige schok worden wil dit in augustus nog invloed hebben....

 2. Gstax

  Ik mag toch niet aannemen dat deze mijnheer nog naar de OS meegaat met deze knapen??

 3. Runa Honig

  Als ik Caldas was zou ik dit het perfecte moment vinden om mezelf uit deze nachtmerrie te bevrijden........

  1. goud

   Als jij Caldas was had je meer beslissingen genomen die Caldas als verstandig man niet heeft genomen.

 4. goud

  Prima resultaat. Het proces levert niets op dus kijken naar het resultaat; geplaatst voor spelen is het hoogst haalbare doel van deze missie voor de spelen. Mede dankzij knappe mentale prestatie als je naar het verschil tussen zaterdag en zondag kijkt.

 5. MIck

  Hoezo Knappe mentale prestatie ? We halen een Olympisch ticket Tegen de Nr 17 van de wereld Die geloof Ik al een jaar geen serieuze wedstrijd meer gespeeld hadden. Dit was gewoon Bloemendaal Tegen Victoria.

 6. edny

  Bij Olympische spelen krijg je geen kans op een tweede wedstrijd het is of winnen of afhaken.Deze groep spelers kan niet zoals de belgen altijd presteren.(of Aussies) Caldas als ik jouw was vraag een uitkering en geef de stick over aan een echte harde coach van internationale klasse en ervaring.leuk en gefeliciteerd Oranje maar Tokio vraagt een andere mentaliteit .Zoals ik het nu zie Oranje zal om 5e and 6e plaats strijden in japan.

  1. goud

   Ja ja met een Chinese dictator aan het roer winnen we wel goud in Tokio?

 7. harald-van-horn

  De roep om Caldas te vervangen gaat al een tijdje rond. Heb nog geen enkel signaal in die richting gezien. Denk dan ook dat hij gewoon aan het roer staat in Tokyo. Zou overigens ook niet goed weten wie je met 9 maanden resterende tijd de nieuwe coach zou moeten maken om het gewenste resultaat te realiseren.

 8. max-annan

  Maurits Hendriks lag niet goed in de groep maar nam wel het stokje over van Oltmans. Hij had weliswaar iets langer de tijd dan we nu hebben om de ploeg klaar te stomen voor de Spelen alwaar ze goud wonnen. Ik denk dat het dus wel degelijk mogelijk is om de ploeg aan een andere staf over te laten. Ik weet alleen niet in hoeverre dit gaat zorgen voor een echte groei en vooruitgang die we zo graag willen zien...

  1. luchtisblauwgrasisgroen

   Kunnen we na verlies Spanje en gelijkspel Pakistan spreken van stagnatie? Volkskrant 2014: ‘Bij zijn aanstelling hekelde Caldas openlijk de stagnatie in het team onder de regie van zijn voorganger Van Ass. Sommige internationals leken volgens hem een abonnement te hebben op het Nederlandse team. Zoals Van Ass in 2012 hardhandig aan de boom schudde door De Nooijer en Taekema te passeren, pakte Caldas de gevestigde orde aan.’

 9. hickey-family

  Heeren met alle respect, door een niet beste keeper en een paar persoonlijke en domme fouten van Pakistan alsook een shootje (???) in de laatste 22 seconden en weer die keeper hebben ze geen shootouts hoeven spelen - gisteren een prima partij met de juiste instelling maar zelfoverschatting en onderschatting van een tegenstander die nauwelijks getraind heeft is iets wat ze in Tokyo gaat opbreken - dit was niet de eerste keer en waarschijnlijk ook niet de laatste! Leuk dat een echt hockeyland als Pakistan aan de hand van 2 zeer goede hockeyers weer opgang maken en jammer dat Imran Butt niet wilde en jammer voor ze dat een andere zeer goede Pakistaanse keeper nu de Nederlandse nationaliteit heeft. Mooi verhaal en goed voor het internationale hockey dat een land als Pakistan weer opgang maakt.

 10. Esther BoschvanRoozendaal

  Met deze bondscoach wordt het niets in Tokio , aan een top 3 plaats hoef je niet eens te denken , daarnaast moet er drastisch door geselecteerd worden .


Reacties op dit bericht zijn gesloten.