Caldas maakt Oranje-selectie voor HWL Semi Final bekend

Bondscoach Max Caldas heeft de namen bekend gemaakt van de achttien selectiespelers met wie hij deelneemt aan de Hockey World League (HWL) halvefinaleronde (HWL3) in Londen van 15 tot en met 25 juni 2017. Na de HWL sluit het grootste deel van de spelersgroep weer aan bij de trainingsgroep voor het EK. Voor Milan van Baal (Oranje-Rood) en Bram van Groesen (Den Bosch) houdt het echter op. Ook Jip Janssen (Kampong) en Terrance Pieters (Almere) vallen voorlopig af: zij sluiten weer aan bij Jong Oranje. 

De selectie bestaat uit de volgende achttien spelers:

Tristan Algera (HGC)
Seve van Ass (Rotterdam)
Sander Baart (Royal Club de Polo)
Billy Bakker (Amsterdam)
Pirmin Blaak (K) (Oranje-Rood)
Thierry Brinkman (Bloemendaal)
Jorrit Croon (HGC)
Jonas de Geus (Almere)
Bjorn Kellerman (Kampong)
Robbert Kemperman (Kampong)
Mirco Pruyser (Amsterdam)
Glenn Schuurman (Bloemendaal)
Sam van der Ven (K) (HGC)
Valentin Verga (Amsterdam)
Bob de Voogd (Oranje-Rood)
Mink van der Weerden (Oranje-Rood)
Floris Wortelboer (Den Bosch)
Sander de Wijn (Kampong)

In elke linie twee nieuwe namen

In vergelijking met de selectie die namens Nederland uitkwam tijdens de Olympische Spelen in Rio, kent deze groep in elke linie twee nieuwe namen. Caldas: ‘Van de keeperspositie tot en met de spitsen beschikken we over een brede trainingsgroep. We hebben daaruit een selectie samengesteld waarmee we tijdens de HWL spelen om te winnen. Natuurlijk beseffen we dat het winnen van de kwartfinale tijdens dit toernooi belangrijk is in verband met kwalificatie voor de wereldkampioenschappen in 2018. Maar de spelers en de staf kiezen er niet voor die kwalificatie als einddoel te stellen. Wij vinden het belangrijk dat we goed presteren én voor de winst gaan. Dát is ons doel. Daarbij maakt het geen verschil welke spelers geselecteerd zijn, tegen wie we spelen of om welk toernooi het gaat.’

Trainingsgroep voor EK

Na de HWL3 breidt Caldas de selectie weer uit naar 23 spelers en 3 keepers. Dat betekent dat Lars Balk, Erik Bouwens, Gijs Campbell, Thijs van Dam, Jelle Galema, Joep de Mol, Mark Rijkers en keeper Maurits Visser weer aansluiten in voorbereiding op het EK van 18 tot en met 27 augustus in Amsterdam.

Van Baal en Van Groesen vallen af

Milan van Baal (Oranje-Rood) en Bram van Groesen (Den Bosch) maken niet langer deel uit van de trainingsgroep. Jip Janssen (Kampong) en Terrance Pieters (Almere) sluiten aan bij Jong Oranje Heren.


3 Reacties

  1. ally036

    🔴⚪️✅

  2. w.j.arriens

    Toch jammer dat Olivier Polkamp er niet meer bij zit. Weet je waarom? De laatste keer dat Ned een internationale 1e prijs haalde was in 2014 bij de HWL in India en toen hoorde hij bij de selektie. Polkamp mag misschien een wat individualistische speler zijn, verdedigend staat hij zijn mannetje. Maar, vooral door zijn aanvallende stijl is hij een voortdurende plaag voor de tegenstander. Dat heeft veel toegevoegde waarde.

  3. ronaldhockeyfreak

    indrukwekkende lijst, maar het blijft eeuwig jammer dat de beste NL keepers thuis op de bank zitten. Caldas wees wijs en neem Jaap stookman en Laurens Goedegebuure mee in je selectie. Alleen met de beste goalie's win je een toernooi echt.


Wat vind jij? Praat mee...