Caldas maakt zich geen zorgen: ‘Lang geen wedstrijd gespeeld’

Bondscoach Max Caldas was dinsdagavond niet ontevreden over de 1e wedstrijd van de Oranje Heren in de Rabo Super Serie, al zag hij ruimte genoeg voor verbetering. Oranje kon niet imponeren, maar versloeg Nieuw-Zeeland wel, met 1-0.

‘We hebben sinds januari geen wedstrijd meer gespeeld en dat zag je terug in het spel. Het ging te veel op en neer’, aldus Caldas na afloop van het duel, terwijl honderden kinderen het veld bestormen om een handtekening van hun helden te scoren.

‘Defensief stonden we goed, vooral in de 2e helft. We bouwden ook goed op, alleen het laatste stukje ontbrak. Maar dat is niet gek, we hebben behoorlijk wat maanden geen interland gespeeld. In die context vond ik het een prima wedstrijd. Ik maak me geen zorgen.’

Champions Trophy

De interland tegen Nieuw-Zeeland was de 1e in de reeks in de voorbereiding op de Olympische Spelen. Andere landen speelden vorige week al enkele duels op de Champions Trophy in Londen, maar daar ontbrak Oranje. Caldas nam wel een kijkje.

‘Ik ben 2 dagen in Londen geweest en de rest van de wedstrijden heb ik op televisie gezien. Ik wilde een beetje het gevoel krijgen wat andere teams aan het doen zijn. 4 van de 6 teams waren niet met hun sterkste selectie, alleen Groot-Brittannië en België waren nagenoeg compleet. Dat gaf een bepaalde rommeligheid aan het toernooi, al was het niveau wel hoog’, aldus Caldas, die had genoten van de sfeer in Assen.

‘Blij dat we hier zijn’

‘Het is altijd fijn om een wedstrijd te spelen bij andere clubs dan de grote clubs. Daar zijn de toeschouwers er misschien meer aan gewend dat ze internationals zien, terwijl dit voor Assen juist een ongelofelijk groot feest is. De mensen zijn ongelofelijk blij dat we hier zijn en wij zijn ook blij dat we hier zijn. Een goeie match dus. Ik hoop dat het donderdag en vrijdag in Groningen ook het geval is.’


Wat vind jij? Praat mee...