Caldas roept 22 Hoofdklasse-heren op voor trainingsgroep

Bondscoach Max Caldas heeft 22 Hoofdklasse-heren opgeroepen voor een trainingsstage. Dit zijn geen spelers uit de Jong Oranje Heren-selectie die zich momenteel voorbereidt op het WK onder 21 in India of die onderdeel waren van de groep die zich op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro prepareerde.

Oranje-Rood is hofleverancier van de trainingsgroep: zes spelers van de Eindhovenaren mogen zich volgende week bij de bondscoach melden. HGC, Kampong en Rotterdam leveren allen drie mannen. Van Pinoké en Bloemendaal zijn twee heren opgeroepen. De overigen komen van Den Bosch, Amsterdam en Almere.

Ook werd dinsdag bekend dat Caldas Jeroen Hertzberger, Jaap Stockmann en Robert van der Horst in ieder geval voorlopig niet meer oproept voor Oranje Heren.

Test

Caldas heeft daarnaast de trainingsgroep die zich destijds voor Rio voorbereidde uitgenodigd voor een fysieke test op 28 november. Ook de spelers die geen deel uitmaakten van de olympische selectie én niet in actie komen voor Jong Oranje, zijn hierbij aanwezig. Dit betreft Jelle Galema (Oranje-Rood), Bjorn Kellerman (Kampong) en Sam van der Ven (HGC).

Trainingsstage

In januari vertrekt Caldas met een nog samen te stellen trainingsgroep naar Zuid-Afrika voor een trainingsstage. In verband met deelname aan de Hockey India League maken Seve van Ass (Rotterdam), Sander Baart (Royal Club de Polo), Billy Bakker (Amsterdam) en Sander de Wijn (Kampong) hier in elk geval geen deel van uit. Rogier Hofman (Bloemendaal), Constantijn Jonker (Kampong) en Niek van der Schoot (Oranje-Rood) hebben reeds aangegeven zich niet langer voor Oranje beschikbaar te stellen.

Naam Club
Tristan Algera HGC
Milan van Baal Oranje-Rood
Jochem Bakker Rotterdam
Teun Beins Oranje-Rood
Erik Bouwens Kampong
Hidde Brink (k) Kampong
Jasper Brinkman Bloemendaal
Gijs Campbell Den Bosch
Caspar van Dijk Oranje-Rood
Yannick van der Drift Bloemendaal
Berend van Eldonk (k) Rotterdam
Daniel de Haan Almere
Martijn Havenga Kampong
Tom Hiebendaal HGC
Bram Huijbregts Oranje-Rood
Rik van Kan HGC
Max Kuijpers Oranje-Rood
Nicki Leijs Amsterdam
Diede van Puffelen Rotterdam
Mark Rijkers Oranje-Rood
Derck de Vilder Pinoké
Gijs van Wagenberg Pinoké

 

Lees ook:


1 Reactie

  1. Mark Bouwman

    Lijkt snoepen uit het Jong Oranje team dat in Waterloo het EK won, dat was idd een mooi groepje !


Wat vind jij? Praat mee...