De Voogd vervangt geblesseerde Hertzberger in kwalificatieduels

Bob de Voogd is door bondscoach Max Caldas opgeroepen als vervanger voor de geblesseerde Jeroen Hertzberger. Hij is in aanloop naar de olympische kwalificatieduels tegen Pakistan van 26 en 27 oktober in het Wagener Stadion geblesseerd geraakt aan zijn knie.

Hertzberger liep de blessure op tijdens de training met het Nederlands elftal. Hoewel nog niet exact duidelijk is wat de ernst is van de blessure, is het voor hem niet mogelijk komend weekend aan te treden tegen Pakistan. De knie van de aanvaller wordt vandaag nader onderzocht.

Jelle Galema, eerder door Caldas als reserve aangewezen, is in verband met een blessure die hij opliep tijdens de laatste competitiewedstrijd met Den Bosch niet beschikbaar. De Voogd maakte al deel uit van de trainingsgroep die Caldas eerder opriep en sluit nu per direct bij de selectie aan.

Duizenden toeschouwers

De Oranje Heren worden zaterdag en zondag in het Wagener Stadion gesteund door duizenden Oranje-toeschouwers tijdens hun missie om zich via Pakistan te plaatsen voor de Olympische Spelen van Tokio 2020. De kaartverkoop voor de duels (beide aanvang 16.00 uur) loopt goed. De KNHB verwacht de laatste honderden kaarten de komende dagen nog te verkopen. Het Wagener Stadion biedt tijdens de duels met Pakistan plaats aan bijna zesduizend toeschouwers. Zowel voor zaterdag als zondag is bijna 85 procent van de kaarten verkocht.


7 Reacties

 1. luchtisblauwgrasisgroen

  Zucht... roep dan de beste spits in vorm, Bovendeert, op!!

 2. gaston-orozco

  Ze spelen niet eens dezelfde rol en Bovendeert heeft niet eens getraind met de groep. En ze spelen morgen. Godzijdank wordt de selectie van teams niet gemaakt door idioten zoals jij. Anders zouden we in de problemen komen. De Voogd is niet de beste, maar hij heeft tenminste ervaring en kent het systeem.

  1. luchtisblauwgrasisgroen

   Respectvolle reactie 👏🏻 Dankzij jouw ‘expertise’ zal Nederland weer een mondiale titel mislopen...

  2. stekel

   Het systeem ... ow das handig. Daar moet je wel heel veel voor hebben gedaan.... De voogd speelt al lang niet meer zoals voorheen. Dus wat is dan de toegevoegde waarde?

 3. jonathan

  Inderdaad, Bovendeert was nu echt de beste vervanger van Hertzberger geweest. Gemiste kans voor Caldas

 4. Michiel_14

  Ik vind Caldas sowieso na de verloren WK finale tegen België niet de beste keuzes. En inderdaad was Bovendeert een betere keuze geweest.

 5. lize

  succes met herstel we zullen je missen ! logisch dat Bob vervanger is ,zit nmlk in de trainingsgroep is ook de betere aanvaller.


Wat vind jij? Praat mee...