Delmée roept acht debutanten op voor Argentinië-thuis

Bondscoach Jeroen Delmée heeft de selecties voor de komende Pro League-wedstrijden tegen Argentinië en Engeland bekendgemaakt. Acht spelers maken hun debuut. Middenvelder Seve van Ass keert na het pauzeren van zijn interlandloopbaan terug in de wedstrijdselectie.

De acht debutanten zijn Bram van Battum (Kampong), Menno Boeren (Rotterdam), Luke Dommershuijzen (Amsterdam), Jaïr van der Horst (Den Bosch), Guus Jansen (Rotterdam), Silas Lageman (Kampong), Floris Middendorp (Amsterdam) en Jasper Tukkers (Den Bosch). Zij zijn geselecteerd voor de twee wedstrijden tegen Argentinië van komende woensdag en donderdag op het veld van Union. De spelers van Bloemendaal en Pinoké, die afgelopen zaterdag in actie kwamen tijdens de NK-finale, krijgen rust en ontbreken tegen Argentinië. Thijs van Dam (Rotterdam) en Jelle Galema (Oranje-Rood) herstellen nog van hun blessures. Verdediger Imre Vos (Den Bosch) is niet geselecteerd.

Seve van Ass

Middenvelder Seve van Ass is voor het eerst sinds de Olympische Spelen geselecteerd voor een interland. Na het teleurstellend verlopen toernooi in Tokio maakte de 189-voudig international onderdeel uit van de on hold-groep. Eind december werd bekend dat hij zou terugkeren in Oranje. Sander de Wijn (Kampong, 161 interlands) en Jeroen Hertzberger (Rotterdam, 267 caps) behoren niet tot de wedstrijdselectie. Hun toekomst in het Nederlands elftal is nog altijd ongewis.

Seve van Ass gaat zijn eerste interland spelen sinds de Olympische Spelen. Foto: Koen Suyk

Selecties

De selectie van Oranje tegen Argentinië op woensdag 1 en donderdag 2 juni

Delmée heeft voor de twee wedstrijden tegen Argentinië 22 spelers opgeroepen. Per duel mogen er achttien van hen in actie komen.

Speler Club
Seve van Ass HGC
Lars Balk Kampong
Bram van Battum Kampong
Koen Bijen Den Bosch
Pirmin Blaak (k) Oranje-Rood
Justen Blok Rotterdam
Menno Boeren Rotterdam
Luke Dommershuijzen Amsterdam
Jonas de Geus Kampong
Steijn van Heijningen HGC
Tjep Hoedemakers Rotterdam
Jaïr van der Horst Den Bosch
Guus Jansen Rotterdam
Jip Janssen Kampong
Silas Lageman Kampong
Derk Meijer (k) Rotterdam
Floris Middendorp Amsterdam
Joep de Mol Oranje-Rood
Terrance Pieters Kampong
Tijmen Reijenga Den Bosch
Jasper Tukkers Den Bosch
Derck de Vilder Kampong

Voor de beide wedstrijden tegen Argentinië op woensdag 1 juni (17.30 uur) en donderdag 2 juni (18.00 uur) zijn kaarten beschikbaar via www.fihproleague.nl/tickets.

De selectie van Oranje tegen Engeland op zaterdag 4 en zondag 5 juni

Delmée heeft ook zijn selectie bekendgemaakt voor de twee uitwedstrijden tegen Engeland van komende zaterdag en zondag. De spelers van Bloemendaal en Pinoké keren dan terug in het team. Dat zijn Dennis Warmerdam (Pinoké), Teun Beins, Thierry Brinkman, Jasper Brinkman, Jorrit Croon, Tim Swaen, Maurits Visser en Floris Wortelboer (allen Bloemendaal). Van de acht debutanten tegen Argentinië reizen alleen Jaïr van der Horst en Floris Middendorp mee naar Londen.

Delmée heeft ook voor de twee wedstrijden tegen Engeland 22 spelers opgeroepen. Per duel mogen er achttien van hen in actie komen.

Speler Club
Seve van Ass HGC
Lars Balk Kampong
Teun Beins Bloemendaal
Koen Bijen Den Bosch
Pirmin Blaak (k) Oranje-Rood
Thierry Brinkman Bloemendaal
Jasper Brinkman Bloemendaal
Jorrit Croon Bloemendaal
Jonas de Geus Kampong
Steijn van Heijningen HGC
Tjep Hoedemakers Rotterdam
Jaïr van der Horst Den Bosch
Jip Janssen Kampong
Floris Middendorp Amsterdam
Joep de Mol Oranje-Rood
Terrance Pieters Kampong
Tijmen Reijenga Den Bosch
Tim Swaen Bloemendaal
Derck de Vilder Kampong
Maurits Visser (k) Bloemendaal
Dennis Warmerdam Pinoké
Floris Wortelboer Bloemendaal

 


Wat vind jij? Praat mee...