Delmée roept weer drie debutanten op bij deel 2 Oranje – België

Bondscoach Jeroen Delmée heeft voor zijn tweede interland tegen België opnieuw drie debutanten opgenomen in zijn Oranje-selectie, blijkt uit de gegevens van de FIH. In het FIH Pro League-treffen, dat vandaag (zondag) om 14.00 in het Wagener Stadion wordt gespeeld, gaan zeer waarschijnlijk Imre Vos, Tjep Hoedemakers en Tim Swaen hun debuut maken.

De wedstrijd wordt gespeeld zonder publiek, maar is live te zien via Ziggo (kanaal 13 en Ziggo Sport Docu) en te volgen via het liveblog van hockey.nl.

Oranje speelde vrijdagavond met zes debutanten in het eerste treffen met de regerend wereld- en olympisch kampioen met 2-2 gelijk, de ploeg wel Delmée won de shoot-out voor een bonuspunt. Tijdens dat debuut van de nieuwe bondscoach scoorde Terrance Pieters voor Oranje. De spits van Kampong is er zondag niet bij. Hij wordt voorin vervangen door Tjep Hoedemakers, de rappe aanvaller van Rotterdam.

Naast Pieters ontbreken ook Tijmen Reijenga (Den Bosch) en Jasper Brinkman (Bloemendaal). Hun plekken worden ingenomen door hun clubgenoten Imre Vos (Den Bosch) en Tim Swaen (Bloemendaal). Met zijn dertig jaar is Swaen een van de oudste debutanten in Oranje ooit.

Dit zijn vijf van de zes debutanten tijdens de eerste wedstrijd van Oranje tegen België. Vanaf links: Tijmen Reijenga, Koen Bijen, Steijn van Heijningen, Dennis Warmerdam en Jasper Brinkman. Foto: Willem Vernes

Nederland moet het zondag opnieuw met een man minder (zeventien) in de selectie stellen. Oranje zit dan de laatste van twee schorsingen uit die de ploeg kreeg opgelegd voor het wangedrag van Sander de Wijn na afloop van de verloren kwartfinale op de Olympische Spelen.

Oranje live via Ziggo kanaal 13

De laatste interland van Oranje dit kalenderjaar begint vanmiddag om 14.00 uur. De wedstrijd is weer live te zien bij Ziggo. Alleen niet bij Ziggo Sport, maar op het voor Ziggo-abonnees gratis kanaal 13. Abonnees met een Ziggo Sport Totaal abonnement kunnen het duel volgen via Ziggo Sport Docu. Het commentaar en de presentatie van de wedstrijd is in handen van oud-international Kim Lammers en John van Vliet. Hockey.nl en het Instragram-account van OranjeHockey pakken weer volop uit om je op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen.

Volledige selectie

Bekijk de volledige selectie van bondscoach Jeroen Delmée voor de Pro League-wedstrijd tegen België.

Maurits Visser Bloemendaal
Lars Balk Kampong
Jonas De Geus Kampong
Thijs van Dam Rotterdam
Thierry Brinkman Bloemendaal
Jorrit Croon Bloemendaal
Tim Swaen Bloemendaal
Dennis Warmerdam Pinoké
Jelle Galema Oranje-Rood
Teun Beins Bloemendaal
Derk Meijer Rotterdam
Koen Bijen Den Bosch
Joep de Mol Oranje-Rood
Steijn van Heijningen HGC
Jip Janssen Kampong
Tjep Hoedemakers Rotterdam
Imre Vos Den Bosch

 


Wat vind jij? Praat mee...