Drie dagen vol (zaal)hockey bij hockey.nl en Ziggo Sport

Liefhebbers van live hockey van Oranje moeten vrijdagmorgen al om 11.00 uur inschakelen op Ziggo Sport. Dan spelen de Oranje Heren de uitwedstrijd in de FIH Pro League tegen Spanje. Het tweede duel is zaterdagmiddag om 13.00 uur te zien op Ziggo Sport Extra. Vanuit Valencia doen we van beide duels natuurlijk ook live verslag op hockey.nl.

De wedstrijd van vrijdagmorgen wordt naar verwachting op de tribunes weer een kinderrijk duel. Vorig jaar speelde Nederland in de Pro League ook op vrijdagmorgen tegen de Spanjaarden, toen was het stadion bevolkt met duizenden schoolkinderen die een hels kabaal maakten. Oranje speelde destijds een geweldig eerste deel van de wedstrijd, kwam met 3-0 voor, maar gaf in de slotfase die voorsprong toch nog weg: 3-3. Ook verloor de ploeg van Max Caldas de shoot-outs.

De meest recente confrontatie met Spanje zullen de Oranje-spelers zich nog wel heugen: dat was de desastreus verlopen halve finale op het EK vorig jaar zomer (4-3 nederlaag). De Oranje-spelers hebben de komende dagen twee kansen om die zure nederlaag weg te spoelen in de nieuwe opzet van de Pro League.

Oranje-duels los bestellen bij Ziggo Sport

De wedstrijd van vrijdag is vanaf 11.00 uur live te bekijken op Ziggo Sport. Die wedstrijd is te zien voor abonnees van Ziggo. Heb je dat abonnement niet, maar wil je de wedstrijd wel kijken, dan kun je hem voor ÔéČ3,99 los bestellen en online kijken via Ziggo Sport pay per view.

Dat geldt ook voor de wedstrijd van zaterdagmiddag, die door Ziggo wordt uitgezonden op Ziggo Sport Extra. Dat duel tegen Spanje in Valencia begint om 13.10 uur, de uitzending start om 13.00 uur.

De tribunes in Valencia bevolkt met schoolkinderen. Foto: David Aliaga/Get Ready Images.

Heb je geen Ziggo Sport-abonnement en wil je de wedstrijd niet los bestellen, dan kun je vrijdag en zaterdag ook hockey.nl volgen. Wij zijn met twee verslaggevers in Valencia die je van minuut tot minuut op de hoogte houden via ons liveblog. Na afloop is er direct een wedstrijdverhaal en lees en zie je hier de interviews met de hoofdrolspelers.

Zaterdag zaalhockey live op hockey.nl

Behalve Oranje staat dit weekend ook bol van het zaalhockey. Zaterdag vallen in het Topsportcentrum in Rotterdam alle beslissingen in de Hoofdklasse Zaal. Hockey.nl is daar de hele dag bij en gaat zaterdagmiddag de belangrijkste wedstrijden live uitzenden via de site, app en ons YouTube-kanaal.

Camel Bosch (SCHC) heeft gescoord voor SCHC. Foto: Koen Suyk

We zijn dit weekend ook in Arnhem waar de districtskampioenen bij de jeugd het tegen elkaar gaan opnemen in sportcentrum Valkenhuizen in de strijd om een plek in de NK-finale op 8 februari. Zaterdag spelen de landelijke C-jeugd en de Meisjes B, zondag de Jongens B en de A-jeugd. Hockey.nl houdt beide dagen een liveblog bij met de belangrijkste ontwikkelingen en hoogtepunten. Wie de deur niet uit wil of hoeft, kan dus drie dagen lang genieten van actueel hockey op hockey.nl.


12 Reacties

 1. jobe

  Ok Boomer

 2. robvisser

  Alweer niet te zien voor mensen die geen Ziggo Sport totaal hebben. Dit terwijl John van Vliet tijdens het verslag van de wedstrijd USA-Nederland nog beweerde dat Ziggo er alles aan gaat doen om dit zoveel mogelijk te voorkomen. Zo moeilijk is dat toch niet? Ik vrees het ergste voor de Oranje heren tegen Spanje. Een hernieuwde afgang zou vervelend zijn en de Spanjaarden zullen er fel ingaan, in het besef dat de tegenstander waarschijnlijk nog half in de touwen hangt.

 3. bombaliali

  Ik snap de ophef omtrent Ziggo werkelijk niet. Sommige mensen zijn blijkbaar te gierig om te betalen en/of te lui om via een VPN verbinding te kijken.

  1. circlestorm69

   Er zijn hockey fans die Ziggo genomen hebben omdat je er veel hockey kan zien. Als ze vervolgens steeds meer wedstrijden op een ander kanaal gaan uitzenden waar je apart voor moet gaan betalen is kritiek niet gek toch? En Ziggo neem je niet voor je lol. Best vaak gezeur mee geweest. Gelukkig nu minder.

 4. jeroenmolinaro

  Robv, waarom neem je geen abonnement?

 5. robvisser

  @jeroenmolinaro Geen zorgen, ik heb Ziggo Sport Totaal, maar daarom is het nog niet onmogelijk om compassie te hebben met al diegenen die dit niet hebben. En vorig jaar viel het volgens mij niet onder Ziggo Sport Totaal, het is gek dat dit nu wel zo is.

  1. circlestorm69

   Mooi Rob! Leuk altijd weer die aannames van anderen. Je komt gewoon op voor je mede hockey fans! ­č嬭čĆ╗ Vorig seizoen was inderdaad zowat alles op de normale Ziggo zender te zien.

 6. klaassen

  Qua 3,99 voor de wedstrijd: vorige keer moest ik een tamelijk omslachtig bestelmenu door, en kreeg vervolgens ook nog de verkeerde viewinglink (namelijk van de wedstrijd een dag later). Los daarvan zijn er zat mensen die wellicht geïnteresseerd zijn maar niet voor vier euro, terwijl hockey naar de masses moet. Wat ik ook niet begrijp is dat die wedstrijden nadien ook niet eens terug te kijken zijn op FIH live (andere pro league wedstrijden overigens wel). Overigens vanalles geprobeerd via Windscribe VPN maar helaas steeds zonder succes ....

 7. bombaliali

  Ik heb 2 maal een reactie geplaatst op het bericht van circlestorm69, @Redactie. Zie niks staan, klopt dat?

 8. hairybird

  Volgens de Ziggo Go app wordt de wedstrijd van vanochtend gewoon uitgezonden op het normale Ziggo Sport kanaal... We zullen zien (of niet :) )


Wat vind jij? Praat mee...