Droomdebuut in Oranje voor Van Groesen en Van Kan

De Oranje Heren hebben woensdagavond in Kaapstad Zuid-Afrika verslagen met 1-7. Bij Nederland liet bondscoach Max Caldas net als zondag opnieuw veel jonge spelers debuteren. Zo maakten in deze overtuigende zevenklapper Floris Wortelboer, Terrance Pieters, Rik van Kan, Milan van Baal en Bram van Groesen hun eerste officiële speelminuten in het grote Oranje. Zowel Van Baal als Van Kan als Van Groesen luisterden hun debuut op met een goal.

Met een rake strafcorner en een benutte strafbal maakte Bram van Groesen indruk en gaf hij zijn succesvolle Oranje-debuut extra glans. ‘Het is natuurlijk heel gaaf om bij je debuut twee keer te scoren. Het was van onze kant ook een erg sterke wedstrijd. Heerlijk om te spelen. We speelden goed verzorgd hockey en creëerden veel mooie aanvallen en kansen’, blikt Van Groesen na afloop opgetogen terug.

Trots op eerste cap

Nadat zondag al zes spelers hun debuut maakten tijdens de eerste gewonnen interland tegen Zuid-Afrika (2-6), stond Van Groesen in de startblokken om woensdag zijn eerste meters in het Nederlands team te maken. ‘Ik moest er heel eventjes op wachten, maar ben erg blij en trots dat ik nu mijn eerste cap binnen heb. Als ik straks mijn moeder bel weet ik zeker dat zij dat ook is. Ik heb tijdens deze stage regelmatig contact met Nederland en het is mooi om te merken dat zij allemaal meeleven.’

Van India naar Zuid-Afrika

Afgelopen december maakte de jonge speler van Den Bosch nog indruk tijdens het WKu21 in India en anderhalve maand later scoort hij zijn eerste twee goals voor het grote Oranje in Zuid-Afrika. Het kan hard gaan, maar daar blijft Van Groesen kalm en nuchter onder: ‘Deze hele trainingsstage is een prachtige belevenis, maar ik benaderde deze wedstrijd echt niet anders dan normaal. Het mooiste van deze Oranje-stage vind ik misschien wel dat je nu ook de gasten, die ik tot nu toe alleen via de media kende, goed heb leren kennen. Je hebt toch een bepaald beeld van sommigen, maar het blijken eigenlijk hele leuke jongens te zijn’, grapt de opgetogen Van Groesen tot slot.

Het programma

Morgen wacht Nederland de volgende interland. Dan spelen de mannen van Max Caldas tegen België. Voordat de voltallige Oranje-selectie maandag op het vliegtuig stapt voor de terugreis naar Nederland, speelt het zondag eerst het slotduel van deze buitenlandstage. Zuid-Afrika is dan, voor de derde keer in een week tijd, de tegenstander.

Zuid-Afrika – Nederland (1-7)
0-1 Milan van Baal
0-2 Rik van Kan
1-2 Zuid-Afrika
1-3 Bjorn Kellerman
1-4 Milan van Baal
1-5 Bram van Groesen (sc)
1-6 Mirco Pruyser
1-7 Bram van Groesen (sb)

https://www.instagram.com/p/BPuBZcejgUa/?taken-by=bramvangroesen


Wat vind jij? Praat mee...