Herstelde Sander Baart speelt weer tegen Australië

Sander Baart, de verdediger van het Belgische Braxgata, is voldoende hersteld van zijn rugblessure om zaterdag met de Oranje Heren mee te spelen in de laatste Pro League-wedstrijd tegen Australië. De onfortuinlijke Baart kreeg afgelopen week last van zijn rug en ontbrak woensdag in het duel met Argentinië. 

Ook zonder Baart behaalde Nederland het broodnodige punt tegen de Zuid-Amerikanen (2-2), waardoor deelname aan de Grand Final zeker is. Dat geldt ook voor tegenstander Australië, dat woensdag nog met 0-2 van België won. De Belgen zijn ook zeker van het finaleweekend. Om het vierde ticket wordt nog gestreden tussen Groot-Brittannië en Argentinië.

Australië nummer 1

Australië gaat ook als nummer 1 de Grand Final in. De andere plekken zijn nog onduidelijk. In de Grand Final speelt de nummer 1 tegen de nummer 4 en nemen de nummers twee en drie het volgende week in de halve finale tegen elkaar op. Die Grand Final is in het Wagener Stadion, waar zaterdag de Oranje Heren en zondag de Oranje Dames ook hun laatste poulewedstrijd tegen Australië afwerken.

Sander Baart tijdens de halve finale tussen Nederland en Australië bij het WK Hockey heren in het Kalinga Stadion. Foto: Koen Suyk

Bondscoach Max Caldas heeft behalve Baart ook Glenn Schuurman, Jelle Galema en Thierry Brinkman opgeroepen voor de wedstrijd tegen Australië. Dat gaat ten koste van Terrance Pieters, Jeroen Hertzberger, Joep de Mol en Jorrit Croon.

De wedstrijd van de Oranje Heren tegen Australië begint zaterdag om 15.00 uur. Zondag om dezelfde tijd spelen de Oranje Dames. Voor beide duels zijn nog kaarten verkrijgbaar via fihproleague.nl. Daar zijn ook tickets voor de Grand Final te koop.

Volledige selectie Oranje Heren

De volledige selectie van de Oranje Heren voor de wedstrijd tegen Australië is als volgt:

Naam Club
Pirmin Blaak Oranje-Rood
Sam van der Ven HGC
Mink van der Weerden Oranje-Rood
Jip Janssen Kampong
Sander Baart Braxgata
Sander de Wijn Kampong
Floris Wortelboer Bloemendaal
Lars Balk Kampong
Billy Bakker Amsterdam
Diede van Puffelen Rotterdam
Glenn Schuurman Bloemendaal
Seve van Ass HGC
Jonas de Geus Almere
Bob de Voogd Oranje-Rood
Mirco Pruyser Amsterdam
Thierry Brinkman Bloemendaal
Jelle Galema Den Bosch
Bjorn Kellerman Kampong

4 Reacties

 1. haags-hopje

  Omdat Caldas geen échte beslissingen wil nemen, zou deze selectie plus de vier afwezigen het wel moeten zijn voor Tokio... Eigenlijk alleen Janssen en Van Puffelen overgebleven uit de enorme trainingsgroep. Ik vraag me af of dat een medaille gaat opleveren over een jaar.

 2. circlestorm69

  Ik mag hopen dat Hertzberger niet speelt omdat hij rust krijgt voor de halve finale en finale. Die moet je er toch gewoon bij hebben! Gelukkig is Galema weer van de partij. Wat mij betreft onmisbaar. Maar ja, ik ben geen bondscoach 🤷🏻‍♂️

 3. gaston-orozco

  Ik ben bang dat hij, in tegenstelling tot Annan, nog geen keuze heeft gemaakt. Maar ik weet niet of dat zijn schuld is of dat er andere factoren zijn om te overwegen. Dan moet je ook bedenken dat Kemperman en Verga nog steeds vermist worden.

  1. jonathan

   Ik hoop gemist


Wat vind jij? Praat mee...