Van der Horst: ‘Half jaar gegeven om alles te verwerken’

Als de volledig verregende Robert van der Horst (31) na de benauwde 2-1 zege op Pinoké bij de dug-out staat, valt de grote pleister op zijn voorhoofd meteen op. Maar het is een kleine wond en de aanvoerder van Oranje zegt straks gewoon weer beschikbaar te zijn voor het Nederlands Elftal.  

De ‘evaluatiefase’, dat is waar zowel de Oranje Heren als Dames zich in verkeren. Tijdens en na de Olympische Spelen in Rio de Janeiro is er al druk geëvalueerd met coach, spelers en met de collega’s op het bondsbureau in Nieuwegein. Veel wil aanvoerder Van der Horst er nog niet over zeggen en veel is nog onduidelijk. Dat past bij de teleurstellende 4e plaats na 2 jaar keihard werken na het WK van 2014.

Nieuwe koers

‘Ik heb mezelf een half jaar gegeven om alles te verwerken. Het is allemaal nog heel vers. Ik probeer mijn eigen vragen die ik heb te beantwoorden. Iedereen van het team zal voor zichzelf zijn eigen waarheid hebben gecreëerd. En die verschillende waarheden bij elkaar moeten zorgen voor een nieuwe koers. We hebben met het team en individueel geëvalueerd met 2 gesprekmomenten, in Rio en in Nederland. Nu is het wachten op de uitkomst,’ zegt de verdediger, die zag dat zijn club Oranje-Rood vooral strafcornerschutter Mink van der Weerden miste.

RIO DE JANEIRO - Teleurstelling bij Max Caldas, Robert van der Horst (Ned) en Valentin Verga (Ned) na de verloren halve finale hockey heren Belgie-Nederland (3-1), tijdens de Olympische Spelen. B COPYRIGHT KOEN SUYK

Robert van der Horst en coach Max Caldas na de 1-3 tegen België in de halve finale van de Olympische Spelen.

Even geen Papendal

Tot het einde van de eerste helft van de competitie hebben de internationals die Rio hebben gespeeld in ieder geval vrij. ‘Daarna is het voor het programma ook weer goed als er wat gaat komen, richting het EK,’ zegt Van der Horst. ‘We hebben voorlopig even geen Papendal in ieder geval. Het wordt afwachten wat Max Caldas beslist. Als ik word uitgenodigd ben ik er in ieder geval bij. Ik heb ook nooit gezegd dat ik zou stoppen. De evaluatie is nog in volle gang.’

Als eerste op de hoogte? Download de OranjeHockey app. Dichtbij Oranje.

 

 


Wat vind jij? Praat mee...