Jelle Galema en Tim Swaen zwaaien af bij Oranjemannen

Jelle Galema en Tim Swaen hebben bij bondscoach Jeroen Delmée aangegeven om zich niet meer beschikbaar te stellen voor het Nederlands elftal. De aanvaller van Oranje-Rood en de verdediger van Bloemendaal vielen vlak voor het WK in India af bij de selectie van Oranje.

Galema debuteerde al in 2013 voor Oranje en kwam tot 83 interlands. Hij hoorde bij de ploeg die in 2014 zilver pakte op het wereldkampioenschap in Den Haag. Laatbloeier Swaen sloot in september 2021 aan bij de Oranje-equipe. De cornerspecialist kwam in zijn elf interlands tot vier doelpunten, die hij allemaal maakte in de Pro League.

Delmée hervat deze week het programma met zijn ploeg. Dat doet de Brabander met een groep van 23 man, plus negen stagespelers. Bram van Battum en Silas Lageman (Kampong), David Huussen en Lucas Middendorp (Klein Zwitserland), Max de Bie en Sheldon Schouten (Oranje-Rood), Floris Middendorp (Amsterdam) en Pepijn Reyenga en Jasper Tukkers (Den Bosch) zijn de nieuwe gezichten op het veld. bij de nummer drie van het afgelopen WK.

Oranje werkt voorzichtig toe naar de twaalf (!) Pro League-duels die in juni en begin juli op het menu staan.

 


3 Reacties

 1. peter.van.outeren@gmail.com

  Heb toch wel het idee dat deze bondscoach, zoals ook al toen hij nog zelf speelde een vrij grote afkeer heeft vorr jongens die in Amsterdam (de stad) of Den Haag spelen. De bhoeveelheid Brabanders is wel heel erg groot.

  1. peterdenhartog

   Overdrijf je niet een beetje?

 2. lenny-baker

  Als westerling valt het mij op dat de mentaliteit van Brabanders tov westerlingen over het algemeen een beter is.


Wat vind jij? Praat mee...