Jonker helpt Oranje Heren met 2 goals voorbij Nieuw-Zeeland

De Oranje Heren hebben donderdagavond op het veld van GCHC in Groningen met 2-0 gewonnen van Nieuw-Zeeland. Constantijn Jonker maakte beide doelpunten voor Oranje, dat rommelig speelde.

Jaap Stockmann, Valentin Verga, Robbert Kemperman, Mirco Pruyser, Jorrit Croon en Bjorn Kellerman speelden niet mee. Pirmin Blaak, die al weet dat hij als reservespeler naar Rio gaat, stond in het doel en hield Oranje meerdere keren op de been.

1-0 Jonker

De Oranje Heren konden opnieuw niet overtuigen, al maakten ze aanvallend meer een vuist dan afgelopen dinsdag, toen ze met 1-0 wonnen van Nieuw-Zeeland. Het viel vooral op dat Nieuw-Zeeland meer kansen kreeg dan dinsdag. Desondanks hield de verdediging van Oranje stand.

In de 4e minuut was het al raak voor Nederland. Constantijn Jonker kreeg de bal in de cirkel aangespeeld, nam ‘m aan en haalde uit: 1-0. Daarna ging het spel op en neer. Constantijn Jonker haalde in de cirkel vanuit een moeilijke hoek met zijn backhand uit en Roel Bovendeert sloeg een bal ietwat boven de grond op goal, maar écht in de problemen kwam de Nieuw-Zeelandse keeper niet.

Na rust

Ook na rust bleef de strijd redelijk gelijk opgaan. Het ene moment was Nederland beter, het andere moment Nieuw-Zeeland. Oranje kwam een keer goed weg nadat Seve van Ass net buiten de cirkel balverlies leed. De Black Sticks probeerden Pirmin Blaak via een snelle combinatie uit te spelen, maar liggend op de grond bracht de doelman redding.

2-0 Jonker

In het laatste kwart leek er een treffer aan te komen. Nieuw-Zeeland kreeg 2 strafcorners achter elkaar, maar scoorde niet. Even later mocht ook Nederland het proberen, maar Mink van der Weerden miste ook zijn kans. De treffer viel uiteindelijk toch. 5 minuten voor tijd maakte Jonker via een tip-in zijn 2e goal en besliste hij het duel: 2-0.

Duidelijk werd wel dat er werk aan de winkel is voor Oranje. Vrijdag staat de laatste wedstrijd van het drieluik tegen Nieuw-Zeeland op het programma, ook op het veld van GCHC.

Nederland – Nieuw-Zeeland 2-0

4. Constantijn Jonker 1-0
55. Constantijn Jonker 2-0