Terugkijken: heerlijke treffers in laatste trainingsduel Oranje

De Oranje Heren speelden zondagmiddag in het Wagener Stadion de laatste wedstrijd van 2020. In een onderling trainingsduel won team Oranje van team Blauw met 2-1. Oranje kwam op 1-0 voorsprong door Seve van Ass, Robbert Kemperman bracht met een heerlijke lift de stand gelijk (1-1), maar het was uiteindelijk Jip Janssen die uit een strafcorner voor de beslissing zorgde: 2-1. Kijk hieronder de hele wedstrijd terug. 

Punten zijn er zondag niet te verdienen, maar niettemin is het eergevoel van de internationals groot om deze laatste wedstrijd van het bijzondere jaar 2020 winnend af te sluiten. In 2021 gaat het erom tijdens het EK en de Olympische Spelen. Maar ook zondag moet er een winnaar komen. Daarom staan er bij een gelijkspel na 4 x 15 minuten ook shoot-outs op het programma.

Hoe de teams er zondag precies uit gaan zien, is nog niet bekend. Daar krijgen we de komende dagen meer duidelijkheid over. Vast staat is dat de olympische trainingsgroep van bondscoach Max Caldas voor het overgrote deel aantreedt met Nederlandse sterren als Seve van Ass, Jorrit Croon, Billy Bakker, Thijs van Dam en al die anderen. Zeker is het ontbreken van Sander de Wijn. De onfortuinlijke verdediger liep vorige week tijdens de training een scheur in zijn lies op en staat maanden aan de kant.

Potentials

Om twee volledige teams op de been te kunnen brengen, vult Caldas zijn trainingsgroep aan met de zogenoemde potentials. Dat zijn betere spelers uit de Tulp Hoofdklasse Heren, die te oud zijn voor Jong Oranje in de coronaperiode geregeld aansluiten bij het Nederlands team voor trainingen en onderlinge wedstrijden. We spraken eerder met Joep de Natris, aanvaller van Oranje-Rood, over zijn rol bij de trainingsgroep van Caldas.

Bondscoach Max Caldas tijdens training met het Nederlands team. Foto: Koen Suyk

De uitzending van hockey.nl en het YouTube-kanaal van hockey.nl begint zondagmorgen om 11.50 uur. Al ruim voor de wedstrijd kun je de spelers van dichtbij volgen via het Instagram-kanaal van OranjeHockey. De wedstrijd staat onder leiding van Steven Bakker en Armand Triepels. Het commentaar bij de wedstrijd wordt verzorgd door Reemt Borcherts.


7 Reacties

 1. Eelco Houwink

  Top initiatief. Ook voor de heren zelf, want dit is leuker dan eindeloos oefenen. En misschien staat er wel iets op het spel (jenever know with Max...)

 2. stekel

  Leuk! Echt top dat het kan ....

 3. Mark Bouwman

  Leuk om te zien 👍. Maar ik zie liever dat de sportvelden zsm weer gebruikt worden waar ze voor aangelegd zijn. De besmettings cijfertjes komen kennelijk niet van sport, dat ligt al maanden stil. Start eens per stad of kleine regio, dat geeft geen grote plaatsingen. Helemaal voor zich te pletter vervelende junioren die wel opgehokt binnen in de klas moeten zitten. Logica ?? NOCNSF, Sportbonden?

  1. Eelco Houwink

   Klopt, de intelligente lockdown lijkt steeds dommer te worden nu het kabinet niet wil leten, luisteren, geen experimenten toestaat en alleen maar categorisch blijft denken

  2. Boearco

   Deze snap ik niet. Jij was er toch altijd voorstander van om de competitie en het hockey te stoppen?

 4. olafvanderdonk

  H

 5. olafvanderdonk

  Hoe kan ik die wedstrijd terugkijken? Niet heel gebruikersvriendelijk dat artikel


Wat vind jij? Praat mee...