Wedstrijdupdates HWL (H): WK-tickets voor Oranje na simpele zege op China

Nederland speelt om 18.45 uur de kwartfinale van de Hockey World League in Londen. Tegenstander is China, de nummer 4 uit de andere poule. Winst betekent dat de tickets voor het wereldkampioenschap in 2018 in India binnen zijn. Billy Bakker speelt zijn 150ste interland. Sander Baart zijn 125ste.

Het is afgelopen. Na stroeve start wordt het 7-0. Oranje kwam nooit enigszins in gevaar tegen de Chinezen. Het WK-ticket voor Nederland is binnen.

’60 Met nog 13 seconden op de klok schiet Pruyser op aangeven van Verga binnen: 7-0. Zijn negende in zijn laatste acht interlands.

’57 Het wordt ook 6-0. Algera uit de corner.

’56 China krijgt een corner. Wortelboer gaat in de fout net buiten de cirkel. Blaak moet in de split om te redden en in de rebound redt Baart op de lijn. Gevaar geweken. Nederland weer in balbezit.

’54 Brinkman krijgt tot twee keer toe bij de tweede paal een goede mogelijkheid. Ze zijn niet aan hem besteed. Verga mist even later mijn zijn backhand. Oranje creëert kans op kans. Nu is het Van Dam die bij de tweede paal net mist.

’54 Pruyser nog met een schotkans. De bal gaat naast.

’50 Het wordt 5-0. De Voogd steekt met een krachtige actie het middenveld over, geeft aan Kemperman. Zijn backhandschot is Cheng net te machtig en bij de tweede paal kan Kellerman binnentikken.

’46 Hij heeft hem! Bakker maakt in z’n 150ste interland zijn 50ste interlandgoal. De manier waarop is ook niet verkeerd. Een kort één-tweetje met Brinkman. Tik-tik-tik-tik-tik heen en weer. 4-0.

’46 Sam van der Ven keept het laatste kwart nadat Blaak de eerste drie speelde. We zijn weer begonnen! Nog vijftien minuten.

’45 De toeter!

’45 3-0! Opeens krijgt hij zijn stick ertegen. Pruyser met een doelpunt na een voorzet van Brinkman. Zijn achtste doelpunt in de laatste acht wedstrijden.

’44 Ook China krijgt kansen. Liguang E mist.

’42 Een prachtige aanval opgezet door Kemperman, via Verga en opnieuw Kemperman, strandt na een voorzet van Kellerman, die gepakt wordt door… Cheng!

’40 En opeens is daar Glenn Schuurman die vanuit achter opstuift. Hij laat veel Chinezen achter zich, zelfs Cheng, maar net voor de lijn wordt zijn inzet van de lijn gered.

’34 Bakker met een schot vanaf kop-cirkel. Over via Cheng. De Chinese keeper pakt veel.

’32 Kellerman komt ver in de cirkel, maar zijn voorzet wordt door Cheng onderschept.

’31 We spelen weer!

’30 Vlak voor rust is Cheng uit zijn doel en kan Bakker vrij inschieten. Bakker schiet echter op de voet van zijn maatje Pruyser. Even later mag Bakker het opnieuw proberen, maar ook van dichtbij scoort hij niet. Voorlopig nog geen 50ste interlandgoal voor de aanvoerder van Oranje in zijn 150ste interland.

’25 En het is meteen ook 2-0! Croon in de cirkel met een fraaie turn en De Geus kan makkelijk binnen glijden. Het eerste doelpunt voor de speler van Almere in Oranje-shirt.

’24 Vanuit de lange corner gaan Verga en Kemperman een één-tweetje aan. Kemperman rondt af van dichtbij: 1-0!

’24 De Wijn wilde op de achterlijn in de aanvallende cirkel duidelijk maar één ding: een corner halen. Het lukt hem. De tweede voor Nederland. Opnieuw Van der Weerden en Algera binnen de lijnen. Opnieuw is de uitloper er razendsnel bij en wordt de push gekraakt. Wel een nieuwe corner. Cheng redt.

’22 Zixiang Guo met de eerste echte kans voor China. Zijn schot van kop-cirkel redt Blaak laag met zijn handschoen.

’17 Kellerman krijgt een opgelegde kans nadat een Chinese verdediger de bal niet lekker wegwerkt. Zij schot belandt op Cheng.

’16 Blaak keept ook het tweede kwart.

’15 Uit een scrimmage volgt de derde kans voor Oranje. Kemperman krijgt de bal ook niet langs Cheng. Meteen daarna klinkt de toeter voor het eerste kwart.

‘7 De uitloper is er héél snel bij en hij pakt Van der Weerdens push op z’n stick. Van der Weerden krijgt gelijk een herkansing, maar zijn backhandschot gaat naast.

‘7 Thierry Brinkman haalt op slimme wijze de eerste corner voor Oranje. Van der Weerden en Algera binnen de lijnen.

‘6 China is twee keer in de Nederlandse cirkel geweest. Beide keren liep de ploeg zelf de bal over de achterlijn.

‘4 Eerste echt kans van de wedstrijd is voor Pruyser. Verga vindt zijn teamgenoot helemaal vrij in de cirkel, maar het schot van de Amsterdamse spits stuit op keeper Ming Cheng.

‘1 We zijn begonnen! Oranje speelt in de uittenues. In de basis: Blaak, Van Dam, Bakker, Verga, Schuurman, De Wijn, Baart, Kemperman, Pruyser, Kellerman en Van der Weerden.

Billy Bakker heeft de toss gewonnen en kiest voor het uitnemen van de bal.


Wat vind jij? Praat mee...