Wedstrijdupdates HWL (H): Nederland – Pakistan

De Oranje Heren hebben hun eerste wedstrijd op de Hockey World League vrij eenvoudig gewonnen. Dankzij in elk kwart een goal won Nederland met 4-0 van Pakistan. Hieronder de wedstrijdupdates.

’60 Afgelopen. We sluiten het liveblog. Oranje wint met 4-0.

’59 Oranje speelt tegen tien man. Niwaz Ashfaq krijgt groen.

’57 Khan is weer gevaarlijk voor het doel, maar Van der Ven redt.

’49 Prachtige aanval afgerond door Robbert Kemperman. Lange pass De Wijn langs de lijn op Kellerman. Die speelt naar binnen op oplopende Van Dam, die doortikt naar vogelvrije Kemperman: 4-0.

’48 Keeper Amjad Ali redt de sleeppush van Tristan Algera.

’45 Dat was Q3. Oranje leidt met 3-0.

’42 Even later staat Van der Weerden er wél in en hij pusht de vijfde corner, zijn derde, ongenadig hard in de rechterwinkelhaak: 3-0.

’41 Bij afwezigheid van Van der Weerden en Algera mag Baart twee keer aanleggen voor een strafcorner. Uiteindelijke resultaat is een lange corner.

’38 Groen voor Sander Wijn. Direct daarna grote kans voor aanvoerder Abdul Khan. Blaak redt.

’31 Tweede helft is begonnen. Oranje weer in exact dezelfde opstelling als bij aanvang van het duel.

’30 Rust. Oranje leidt met 2-0 door goals Brinkman en Pruyser. Pakistan paar keer gevaarlijk, grootste kans was voor Muhammad Arslan Qadir.

’27 Ook de tweede corner voor Oranje levert weinig op. Van der Weerden krijgt hem niet lekker op zijn stick.

’26 Mirco Pruyser let heel goed op bij een backhandschot van Floris Wortelboer na een afvallende bal. Hij tikt de 2-0 binnen.

’16 Sam van der Ven vervangt bij aanvang van Q2 Blaak in het doel.

’15 Het eerste kwart zit er na een strafcorner die over het doel verdwijnt op. Weinig problemen voor Oranje. Veld is traag.

‘9 Kellerman raakt na een actie van Brinkman de paal.

Thierry Brinkman viert zijn tiende interlandgoal met Robbert Kemperman (rechts), Jorrit Croon (links) en Floris Wortelboer. Foto: Frank Uijlenbroek.

‘6 Oranje komt op voorsprong via Thierry Brinkman! Hij stuit in eerste instantie nog op de Pakistaanse keeper, maar z’n tweede schot gaat droog tegen de plank: 1-0.

‘1 Oranje start met Pirmin Blaak, Mink van der Weerden, Sander de Wijn, Sander Baart, Glenn Schuurman, Valentin Verga, Billy Bakker, Jonas de Geus, Bjorn Kellerman, Bob de Voogd en Mirco Pruyser in de basis.