Wedstrijdupdates: Nederland na zege op Canada zeker van kwartfinale

Nederland won ook de derde wedstrijd op de Hockey World League in Londen. Na Pakistan en Schotland versloeg Oranje maandag Canada met 3-1. Hieronder lees je de wedstrijdupdates. Met de overwinning is Oranje al één wedstrijd voor het einde van de poulefase zeker van de kwartfinale.

’60 Afgelopen. Oranje wint van Canada: 3-1

’56 Schot van Brinkman na onderschepping Kemperman wordt gered.

’55 Weer een kans voor Nederland bij de tweede paal. Verga kan dit keer net niet bij de bal.

’54 En de vierde corner voor Nederland, de eerste in de tweede helft. De Geus pakt een afvallende bal op en wordt in zijn weg naar de cirkel zwaar gehinderd. De corner wordt gered, wordt rond gespeeld en belandt weer op een voet. De scheidsrechter ziet het niet en Nederland heeft geen referral meer. In de afvallende bal is het opnieuw De Geus die geduwd wordt. Zijn tegenstander Floris van Son krijgt een groene kaart.

’53 Pruyser onderschept als diepste spits een bal, speelt ze laatste man uit en schiet onberispelijk binnen met de backhand: 3-1. Hij krijgt een duim van Caldas.

’47 Blaak werkt niet goed weg en dat levert Pereira een levensgrote kans op. Blaak herstelt zijn eigen fout echter goed. In de counter is het Kemperman en Croon tegen één Canadese verdediger. Kemperman legt de bal om een inglijdende Croon bij de tweede paal, maar hij krijgt zijn stick niet tegen de stuiterbal.

’45 En dat is Q3. Oranje drukt Canada helemaal terug in de eigen 23.

’37 Mirco Pruyser krabbelt weer op. Hij lag met pijn op de grond. Onduidelijk waarvan.

’35 Toch een goal voor Jorrit Croon. En hij is er blij mee. Hij rondt een prima aanval, van Algera – Brinkman – De Voogd – Van Dam, van Oranje af. Bal rolt rustig over de lijn. Canadezen eventjes zoek gespeeld.

’30 En het is rust. Canada profiteert optimaal van een foutje van Sander Baart en een overtreding van Pirmin Blaak. 1-1.

’30 Canada krijgt een strafbal na overtreding Blaak. Nederland protesteert. Toen Sander Baart de hoge bal aannam, zou er niet voldoende afstand van de tegenstander zijn geweest. De videoscheidsrechter gaat er niet in mee. Strafbal Canada dus. Scott Tupper achter de bal. En die scoort: 1-1. De eerste tegentreffer van Oranje dit toernooi.

’25 Een enorme scrimmage waarbij in ieder geval Brinkman en Kindler betrokken zijn. Op een of andere manier belandt de bal bij Jorrit Croon, die al vallend vrij binnenschiet. Na een intervisie van de videoref wordt geoordeeld dat de pass van Brinkman over de goalie heen gevaarlijk was. Doelpunt gaat niet door.

’17 Ook kansen voor Canada. Keagan Pereira komt makkelijk langs Kellerman, maar zijn doelpoging gaat naast. Caldas roept wat naar de Nederlandse spits. In de tegenstoot schiet diezelfde Kellerman een backhand over.

’16 Kellerman krijgt direct na de hervatting een kansje. De bal valt over het doel heen.

’15 Saved by the bell. De Canadezen kwamen opeens wel heel dichtbij het doel van Van der Ven, die redt op een schot van Mark Pearson. Canada zet meteen weer een nieuwe aanval op, die gesmoord wordt door de zoemer voor het eerste kwart.

’13 Thijs van Dam krijgt de bal van dichtbij niet om Kindler heen. Na een scrimmage volgt een corner. Nederlands tweede. En ook een derde nadat de Canadese uitloper Van der Weerdens inzet op zijn voet krijgt. En die zit! Van der Weerden met de 1-0

’10 Canada verdedigt en komt in de counter een paar keer in de Nederlandse 23 zonder gevaarlijk te worden. Mirco Pruysers backhandschot mist precisie en kracht.

‘5 Oranje vecht met succes een beslissing van de scheidsrechter aan. Shoot was inderdaad in de cirkel. Corner voor Nederland. Via een verdediger vliegt de inzet van Van der Weerden over.

‘3 Eerste kans is voor Bjorn Kellerman. Zijn schot mist kracht en wordt eenvoudig gered door Antoni Kindler, de Canadese keeper.

‘1 We zijn begonnen! Voor wat het waard is: Oranje start met Billy Bakker, Valentin Verga, Glenn Schuurman, Sander de Wijn, Sander Baart, Mirco Pruyser, Bjorn Kellerman, Bob de Voogd, Sam van der Ven, Thierry Brinkman en Mink van der Weerden in de basis.


Wat vind jij? Praat mee...