ERGO Masters: Groot-Brittannië zet Oranje heren opzij

De Oranje Heren spelen in Düsseldorf het toernooi ERGO Masters. Van donderdag 14 tot en met zondag 17 juli staan er 3 wedstrijden geprogrammeerd voor Nederland. Volgens de Duitse hockeybond is het toernooi ‘dé generale repetitie‘ voor de spelen. De 1e wedstrijd tegen België ging met 3-2 naar Nederland. Zaterdag was Groot-Brittannië de tegenstander. Dit duel was voor de Britten: 3-0.

Oranje opende het 1e kwart met volle druk op de tegenstander. Het leidde niet tot grote kansen, maar het merendeel van het spel vond wel plaats op de helft van Groot-Brittannië. Des te opvallender was het dat juist de Britten op 1-0 kwamen, toen Sam Ward een counter goed afrondde. Het gaf de opponent zichtbaar zelfvertrouwen, want in het 2e kwart trok Groot-Brittannië het initiatief naar zich toe en speelde de bal goed rond in de ploeg.

Beide ploegen gingen rusten zonder een strafcorner te hebben verdiend. Oranje nog altijd zonder echte doelpoging. Vlak na de pauze kwam die korte er alsnog voor Oranje, ongelukkigerwijs zonder specialist Mink van der Weerden tussen de lijnen. Nederland stelde Jeroen Hertzberger, Glenn Schuurman en Seve van Ass in positie rond de cirkel, waarvan de laatste mocht afvuren. Van Ass’ inzet miste de kracht om George Pinner te verrassen. Rogier Hofmans rebound verdween tegen de zijkant van het doel.

Dichterbij dan dat kwamen de oranjehemden niet, terwijl Ward vlak voor het eind van Q3 zijn 2e maakte. Hij tipte een hard geslagen bal op het doel langs Jaap Stockmann. Direct na zijn treffer mocht hij met groen op de bank plaatsnemen, maar Nederland kon niet van het overtal profiteren in de resterende minuten van het voorlaatste kwart.

Oranje begon het 4e kwart optimistisch en wisselde Stockmann voor Hidde Turkstra. De extra veldspeler bracht niet waar men op hoopte, enkele minuten later lag zelfs de 3-0 al in het doel. Aanvoerder Ashley Jackson pushte net over de cirkelrand rustig op het doel, waar geen goalie was om de bal weg te schoppen. Het teken voor Max Caldas om de wissel ongedaan te maken en Stockmann weer binnen te brengen.

De doelman bewees zijn waarde toen hij een backhandschot nog prachtig van de lijn tikte. Zijn ploeggenoten kregen het niet meer voor elkaar te scoren, waardoor de eindstand 3-0 bleek.


Wat vind jij? Praat mee...