Mark Rijkers (Oranje-Rood) weken uitgeschakeld met kuitbeenblessure

In de laatste minuut van de laatste wedstrijd van Oranje tijdens de trainingsstage in Zuid-Afrika liep Oranje Rood-verdediger met alles wat hij in zich had de verdedigende strafcorner uit. Hij botste met een speler op de kop van de cirkel. Uit de MRI gisteren in Eindhoven blijkt dat de Oranjedebutant er zes weken uit ligt en het begin van de tweede helft van de competitie mist. 

Het is een hard gelag voor Oranje Rood, dat de eerste wedstrijd van de tweede helft van de competitie al niet wilde spelen, door de afwezigheid van hun spelers in de Hockey India League (HIL). Onder andere sterspelers Robert van der Horst en Mink van der Weerden zijn zondag 27 februari mogelijk niet aanwezig in de topwedstrijd tegen Rotterdam, waarmee het strijdt om een plek in de play-offs om de landstitel.

Kuitbeenblessure

Nooit had Rijkers blessures. Hij zei zelfs tegen de arts aan het begin van de trainingsstage dat hij nog nooit blessures had gehad. Het bleek een voorbode voor zijn eerste echte kwetsuur. Donderdag was de MRI in Eindhoven. ’s Middags volgde de uitslag, waar Rijkers toch behoorlijk zenuwachtig voor was. Hij hoorde namelijk iets knakken en was bang dat er veel kapot was in zijn bot. Dat bleek niet het geval.

Rijkers: ‘Het is eigenlijk wel goed nieuws, want ik ging van het ergste uit. Ik liep de strafcorner uit en kreeg de bal op mij. Toen klapte ik tegen de sleper aan en kreeg een klap op m’n bot. De spieren daar omheen zijn wat beschadigd. Ik heb een klein breukje in mijn kuit en mijn banden zijn iets opgerekt. Dat valt nog mee. Dat duurt ongeveer zes weken. Ik moet afwachten hoe het herstel gaat. Ik heb maandag een gesprek in het ziekenhuis. Ik moet eerst twee weken helemaal rust houden. Dan kan het bot genezen. Dan kan ik weer rustig beginnen met krachttraining. Door de HIL missen we al wat spelers. Maar dat is niet anders.’

Spannende stage

De 24-jarige Rijkers speelde ooit voor Jong Oranje, maar daarna bleef het een paar jaar stil rond de vertegenwoordigende elftallen voor de verdediger. Totdat bondscoach Max Caldas hem liet meetrainen met een hoofdklassegroep en daarna meenam naar Zuid-Afrika. Daar maakte Rijkers tegen Zuid-Afrika zijn officiële debuut in Oranje. ‘Ik ben erg blij dat de blessure pas op het laatst gebeurde’, vertelt de verdediger, die afgelopen seizoen overstapte van Den Bosch. ‘Het was een ontzettend mooie en goede trip met een relatief nieuwe groep. We hebben eerst tijd gehad om elkaar te leren kennen. Mooi ook dat we eerst in Stellenbosch waren en toen in Kaapstad. Ik ben na Jong Oranje blijven trainen om toch weer opgeroepen te worden. In het begin was het natuurlijk voor mij heel spannend.’


1 Reactie

  1. merlevanselm

    Is het niet zondag 26 februari?


Wat vind jij? Praat mee...