Marlon Landbrug debuteert in selectie voor duel met Duitsland

Marlon Landbrug, aanvaller van Pinoké, debuteert in de selectie van bondscoach Max Caldas voor het FIH Pro League-duel van de Oranje Heren vrijdag in en tegen Duitsland. Voor Landbrug is Duitsland, Mannheim om precies te zijn, ook het land waar hij in januari zijn debuut in de trainingsgroep maakte.

Ten opzichte van het laatste Pro League-duel, de 4-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Spanje, heeft Caldas de selectie op zes plekken gewijzigd. Teun Beins, Pirmin Blaak, Bjorn Kellerman, Marlon Landbrug, Joep de Mol en Glenn Schuurman nemen de plekken in van Jip Janssen, Lars Balk (Kampong), Thierry Brinkman, Roel Bovendeert, Maurits Visser (Bloemendaal), Bob de Voogd (Oranje-Rood).

Pittige tegenstander

Oranje wacht in Duitsland een pittige tegenstander. De ploeg van Caldas verloor het thuisduel in de Pro League tegen Duitsland begin maart in Rotterdam met 1-0 door een treffer van Florian Fuchs, speler van Bloemendaal. Afgelopen paasweekend tijdens de EHL bleken de Nederlandse clubs ook niet opgewassen tegen hun Duitse tegenstanders. Zowel Oranje-Rood (Uhlenhorst Mühlheim), Kampong als Amsterdam (beide tegen Rot-Weiss Köln) vlogen uit de Europacup tegen hun Duitse opponent.

Volledige selectie

Bekijk hieronder de volledige selectie van bondscoach Max Caldas voor het duel van Nederland tegen Duitsland, dat om 20.45 uur in Gladbach wordt gespeeld.

Billy Bakker Amsterdam
Teun Beins Oranje-Rood
Pirmin Blaak (GK) Oranje-Rood
Jelle Galema Den Bosch
Jonas de Geus Almere
Jeroen Hertzberger Rotterdam
Bjorn Kellerman Kampong
Marlon Landbrug Pinoké
Arjen Lodewijks Den Bosch
Joep de Mol Oranje-Rood
Johannes Mooij Atlètic Terrassa
Mirco Pruyser Amsterdam
Diede Puffelen, van Rotterdam
Glenn Schuurman Bloemendaal
Sam van der Ven (GK) HGC
Derck de Vilder Kampong
Mink van der Weerden Oranje-Rood
Floris Wortelboer Bloemendaal

18 Reacties

 1. francakh

  Ik heb niet het idee dat we hier de sterkst mogelijke selectie hebben staan voor een tegenstander als Duutsland.

 2. luchtisblauwgrasisgroen

  Op basis van de EHL lijkt Duitsland ook in betere vorm. Maar wordt spannend: bij verlies haakt NL af voor de top 4.

 3. asjemenou

  Ik heb geen goed gevoel bij een positief resultaat. Nederland kan zich geen fouten meer permitteren. Hope for the best and prepare for the worst. Succes boys !

 4. vostammer

  Als de Duitsers slim zijn laten ze Nederland winnen, anders komt NL niet bij de lastste vier en wordt de Grote Finale in Amsterdam een catastrofe. Neem aan dat dat wel geregeld wordt.

 5. robvisser

  Zal weer lastig worden met deze groep. Ik denk dat het oproepen van onervaren spelers en nieuwelingen Caldas ook wel het gevoel geeft dat hij zich erachter kan verschuilen, mocht Nederland de final four niet halen. De wedstrijd van de Oranje dames zal vermoedelijk prettiger zijn om te zien en minder ergernis opleveren. De heren laten het net wat te vaak afweten helaas.

  1. conegut

   Toch mooi hoe iedereen weer reageert, Caldas dit Caldas dat. RobV je bent net als het weer. De beste man selecteert nieuwe spelers, daar heb je om gevraagd. Resultaten vallen tegen en dan ligt het aan hem. Er is op dit moment niet veel beters, het niveau neemt af. Stop met die klaagzang, kijk naar het materiaal dat nu in het NL team staat .. jij wilde geen kemperman en verga. Maar met die jongens werd er tenminste nog wel een halve finale op de wk gespeeld.

 6. e_b_

  FH : Natuurlijk is dit niet de sterkste selectie. Maar wel de sterkst mogelijke selectie... als je rekening houdt met club verplichtingen (EHL en competitie) van de diverse spelers. Luchtisblauw : Wat een nonsens. We zijn nog niet eens halverwege en jij gooit al de handdoek in de ring? Bij mijn weten speelde Duitsland niet mee in de EHL en verloor RWK met tal van Duitse internationals in de EHL van een Waterloo Ducks op "halve" kracht. Clubhockey is nooit een graadmeter voor de prestaties van een nationaal team. Lostammer : als je niets zinnigs te vertellen hebt doe dat dan lekker op facebook of op cafe bij je andere dronken vriendjes. RobV : Iedere wedstrijd in en tegen Duitsland is lastig met elke groep. Caldas verschuilt zich nergens achter in tegenstelling tot mensen zonder verstand van zaken die anoniem hun mening spuien dapper schijnen te vinden. Waarom zou Nederland de final4 niet halen. We zijn nog niet eens halverwege en bijna alle thuiswedstrijden moeten nog komen. Hou jij het maar lekker bij de dames als je dat wel leuk vindt en bespaar ons je gezwam. FYI : de heren stonden enkele maanden geleden nog gewoon in de WK finale. Redactie hockey.nl : Wat is nu precies de toegevoegde waarde van dit soort reacties bij jullie artikels. Ik heb de indruk dat het steeds weer dezelfde 10 zuurpruimen zijn die het nodig vinden hun frustraties en ongefundeerde mening te moeten ventileren. We weten nu wel dat er een veel mensen zijn die het niet nodig vinden zich eerst ergens in te verdiepen voor ze een mening vormen en uiten...

  1. patrick-kl

   e_b_ Eens haal de mogelijkheid reacties te plaatsen eraf zo weinig toegevoegde waarde

  2. jhlp

   Ik vind het altijd zeer vermakelijk om de zure en geïrriteerde reacties te lezen en zou deze functie dan ook zeker niet verwijderen

 7. luchtisblauwgrasisgroen

  @e_b De prestaties van individuele Duitse spelers (Ruhr, Gambrusch, Haasse, etc) was toch echt een stukje beter dan die van de Nederlanders actief in de EHL. Bij verlies staat Nederland op 9 punten uit 7 wedstrijden. Het moet dan wel een veel betere tweede helft spelen om alsnog op de 4e plek te eindigen. Ik houd hoop, maar vanavond winnen is wel degelijk belangrijk voor de aansluiting bij top 4.

 8. gaston-orozco

  @e_b. Kon het niet meer eens zijn!  

 9. luchtisblauwgrasisgroen

  Duitsland treedt overigens ook met een relatief onervaren team aan (en zonder Gambrusch en Haase, maar wel met Windfeder en Nguyen die ook op EHL waren). Name, Vorname Verein Alter Lsp. Tore TW Aly, Victor Rot-Weiss Köln 24 5 0 TW Walter, Tobias KHC Dragons 29 49 0 1. Boeckel, Anton Club an der Alster 24 20 3 2. Bosserhoff, Niklas Uhlenhorst Mülheim 21 7 0 3. Fuchs, Florian HC Bloemendaal 27 194 102 4. Große, Johannes Rot-Weiss Köln 22 30 1 5. Häner, Martin Berliner HC 30 224 22 6. Hellwig, Malte Uhlenhorst Mülheim 21 0 0 7. Herzbruch, Timm Uhlenhorst Mülheim 21 61 28 8. Linnekogel, Dieter Club an der Alster 26 55 9 9. Müller, Mathias Hamburger Polo Club 27 93 6 10. Nguyen Luong, Dan Mannheimer HC 27 47 4 11. Prinz, Thies Ole Rot-Weiss Köln 20 14 1 12. Rothländer, Moritz TSV Mannheim 21 14 3 13. Staib, Constantin Hamburger Polo Club 23 55 11 14. Weinke, Ferdinand Uhlenhorst Mülheim 24 44 1 15. Wellen, Niklas Crefelder HTC 24 110 33 16. Windfeder, Lukas Uhlenhorst Mülheim 23 97 28

 10. Runa Honig

  Weer een andere samenstelling, weer nieuwe spelers, zoals Landbrug. Niets ten nadele van die jongen, maar de timing is nogal ongelukkig met het oog op deze wedstrijd. En zo raak je totaal niet op elkaar ingespeeld, over dik een jaar OS. Zorgelijk. Waar is dat zogeheten ‘proces ‘ van Caldas?

 11. pacoh

  Wat een azijnpissers allemaal😂. Prima beetje weerstand tegen de trouwe bond volgers. Zie ook best wel onderbouwing met facts. Hoop dat EHL resultaat ze een beetje wakker heeft geschud in Nieuwegein. Of echt alleen hun eigen dingetje?

 12. GabyvanHout

  Nederland gaat winnen. Waarom niet. Nieuw jong en hongerig.

 13. edny

  WANNEER NEEMT cALDAS DIE BAKKER ERUIT HIJ IS DE MOTOR VAN ELKE NEDERLAAG EN ZIJN INSPIRATIE OP SPELERS NIET MEER WAT HET ZES JAAR GELEDEN WAS.

  1. conegut

   Je moet even je CAPS LOCK uitzetten. Of probeer je op te vallen ?

 14. tradess

  Hallo, Heeft u een investeerder nodig? Heeft u een lening nodig om uw bedrijf te starten of een persoonlijke lening? We hebben de capaciteit om zakelijke en persoonlijke kredieten / leningen te verstrekken aan bedrijven en particulieren tegen een rentepercentage van 3%. Onze investeerders financieren ook projecten. Neem voor meer informatie contact op met Email: alleen voor serieuze mensen oprecht Lynge Blak  lening aanbieding gratis


Wat vind jij? Praat mee...