Max Caldas maakt groep voor trainingsstage Kaapstad bekend

Max Caldas, bondscoach van het Nederlands Elftal Heren, heeft de trainingsgroep bekendgemaakt waarmee hij van 12 tot en met 31 januari 2017 in Kaapstad (Zuid-Afrika) op trainingsstage gaat. Caldas selecteerde een groep van dertig spelers. 

De trainingsgroep

Naam Club
Tristan Algera HGC
Milan van Baal Oranje-Rood
Lars Balk Kampong
Pirmin Blaak (k) Oranje-Rood
Erik Bouwens Kampong
Thierry Brinkman Bloemendaal
Gijs Campbell Den Bosch
Jorrit Croon HGC
Thijs van Dam Rotterdam
Jelle Galema Oranje-Rood
Jonas de Geus Almere
Jip Janssen Kampong
Rik van Kan HGC
Bjorn Kellerman Kampong
Robbert Kemperman Kampong
Niek Merkus Amsterdam
Joep de Mol Oranje-Rood
Terrance Pieters Almere
Mirco Pruyser Amsterdam
Mark Rijkers Oranje-Rood
Glenn Schuurman Bloemendaal
Sam van der Ven (k) HGC
Valentin Verga Amsterdam
Bob de Voogd Oranje-Rood
Mink van der Weerden Oranje-Rood
Floris Wortelboer Den Bosch


Na de Hockey India League in februari sluiten Seve van Ass (Rotterdam), Sander Baart (Royal Club de Polo), Billy Bakker (Amsterdam) en Sander de Wijn (SV Kampong) bij de groep aan. 

Van de trainingsgroep die Caldas eerder in november bij elkaar riep, zijn Jochem Bakker, Diede van Puffelen en Berend van Eldonk (alledrie Rotterdam), Teun Beins, Bram Huijbregts, Max Kuijpers en Caspar van Dijk (allen Oranje-Rood), Hidde Brink en Martijn Havenga (Kampong), Jasper Brinkman en Yannick van der Drift (Bloemendaal), Daniel de Haan (Almere), Tom Hiebendaal (HGC), Nicki Leijs (Amsterdam), Derck de Vilder en Gijs van Wagenberg (beiden Pinoké) niet uitverkoren voor Zuid-Afrika.

Brede trainingsgroep

Caldas geeft aan bewust voor een grote trainingsgroep te hebben gekozen. ‘Met deze groep starten we de weg naar Tokio 2020. Omdat we gedurende die weg andere, eveneens belangrijke, toernooien zullen spelen, vind ik het belangrijk een brede groep te selecteren. Afhankelijk van onze doelstelling met betrekking tot die toernooien, zal ik steeds een ‘toernooiselectie’ samenstellen’, zegt Caldas. ‘In 2017 moeten we goed zijn tijdens de Hockey World League Semi Final en het EK in het Wagener Stadion in eigen land. Ik heb daarvoor een grote groep nodig. Bovendien houden we zo de interne concurrentie groot. ‘Vorm blijft King’ voor mij, spelers zullen het hele jaar goed moeten presteren. Ik vind daarnaast dat alle spelers die nu deel uitmaken van de groep zich nog steeds kunnen ontwikkelen. Ze moeten allemaal beter willen worden en hun spel nog sterker ontwikkelen. Ik ben ervan overtuigd dat we hen daarvoor een competitieve omgeving moeten bieden.’

HWL Semi Final en EK 2017

Het Nederlands Elftal Heren komt van 15 tot en met 25 juni 2017 uit tijdens de Hockey World League Semi Final in Londen. Een belangrijk toernooi in verband met kwalificatie voor het WK in 2018 (India). Twee maanden later verdedigen de heren hun Europese titel tijdens de Rabo EuroHockey Championships 2017. Dit toernooi vindt plaats van 18 tot en met 27 augustus in het Wagener Stadion in Amsterdam.

 


Wat vind jij? Praat mee...