Nagenieten: Blaak blinkt uit tijdens shoot-outs met België

De EK-finale moet nog worden gespeeld, maar wat een enerverend toernooi kent Pirmin Blaak tot dusver. De doelman van de Oranje Heren werd na de groepswedstrijd tegen Duitsland (2-2) gebombardeerd tot ‘schlemiel’ door kort voor het einde een onnodige groene kaart te pakken. In de halve finale tegen België revancheerde de goalie zich.

Eerst door zijn ploeg in de reguliere speeltijd in de race te houden (2-2) om vervolgens de ene Belgische shoot-out na de andere te stoppen.

Uiteindelijk won de ploeg van Max Caldas de serie met 3-1. Bekijk hier de volledige shootout-serie terug.

Na afloop blikte Blaak terug op zijn heldenrol tegen de Belgen. ‘Ik hou ervan om dat duel te spelen, maar daarin kan ik ook heel kwetsbaar zijn’, zei de keeper. ‘Vandaag speelde ik ‘m op de scherpst van de snede en dat wierp zijn vruchten af.’

Revanche tegen Duitsland

Ondanks alle euforie haalde Blaak ook ‘dat ene moment’ tegen Duitsland aan. ‘Er is zoveel gezegd over die ene kaart. Als je ziet wat voor een berichten ik daarover krijg, denk ik: jongens, maak je toch niet zo druk. Dit is een voorbereidingsmoment op de Spelen. Het overkomt mij liever nu dan straks op de Olympische Spelen. Dat gaat mij niet meer overkomen.’

Zaterdag staan de Oranje Heren opnieuw tegenover Duitsland. Inzet: de EK-finale. Opnieuw een perfect moment voor Blaak om een heldenrol te vertolken. Hij heeft immers nog wat goed te maken tegen de Duitsers. ‘Komt goed, ik blijf staan dit keer’, belooft Blaak met een knipoog.


10 Reacties

 1. bs3721

  Prachtige persoonlijkheid!

 2. barbara-frese

  Mooi en eerlijk gezegd. Heerlijk om te zien. Mijn zoon geniet er enorm van om zijn grote voorbeeld te zien op het veld te zien knallen. En met de shoot outs. Dat wordt morgen live genieten!!

 3. RobV

  Ik moet zeggen, hij heeft tot nu toe erg sterk gekeept dit toernooi. Het voetenwerk is vaak wat minder bij keepers, die bal tegen Duitsland had hij beter niet weg kunnen trappen. Ik neem aan dat hij daarvan geleerd heeft.

  1. AvA

   Leuke gast. Topper!!

 4. Trainert

  Waar werd nu op gebaseerd dat Blaak te vroeg zou zijn gestart bij de shoot out die over moest? Op de video lijkt hij te gaan lopen als het fluitsignaal klinkt, het oogt raar omdat de speler wat later start. Maar daar gaat het niet om. Wellicht een 'pik start' zoals dat in het schaatsen heet, maar dat lijkt me zo toch wel erg lastig vast te stellen...

 5. philchapel

  https://sporza.be/nl/2021/06/10/arthur-van-doren-dit-komt-toch-wel-hard-aan~1623359920046/

 6. philchapel

  https://sporza.be/nl/2021/06/10/nicolas-de-kerpel-shoot-outs-zullen-volgende-keer-beter-moeten~1623360068729.app/

 7. RobV

  @philchapel Beide teams tevreden. Mooi toch? Het is wel eens anders geweest.

 8. bs3721

  @trainert De keeper mag pas van z'n lijn komen als de bal in beweging is. Niet bij het fluitsignaal

 9. wilbert72

  Uit het shootout reglement: 12d De scheidsrechter fluit om de shoot-out te laten beginnen. 12e De aanvaller en de (doel)verdediger mogen daarna in elke richting bewegen.


Wat vind jij? Praat mee...