Nederland in herkansing na verlies tegen Duitsland

Nederland heeft het olympisch ticket nog niet in de knip. Oranje had zich bij winst op Duitsland in de halve finale van de HWL 3 kunnen plaatsen voor Rio, maar verloor van de aartsrivaal: 2-1. Morgen krijgt de ploeg van bondscoach Max Caldas nog een kans om zich te kwalificeren, in de troostfinale tegen Canada.

De Oranjemannen hadden het in het begin zwaar tegen Duitsland, dat de eerste grote kans van de wedstrijd kreeg. Christopher Rühr miste echter voor Pirmin Blaak, die vandaag weer de plek van Jaap Stockmann over nam in het Nederlandse doel. Oranje, waarbij Valentin Verga zijn honderdste interland speelde, creëerde in het eerste kwart weinig, maar dat veranderde in de periode daarna.

Want in de tweede speelperiode was het duidelijk Nederland dat de lakens uitdeelde. Seve van Ass en Robert van der Horst vuurden gevaarlijke schoten op het Duitse doel af, maar Jeroen Hertzberger was het dichtst bij succes. Zijn inzet werd echter vlak voor de lijn gekeerd door een Duitse verdediger.

Na de lange pauze ontbrandde het duel. Floris van der Linden ontstak het vuur door tegen de paal te flatsen. Een paar minuten later zoefde Hertzberger door de Duitse defensie en haalde prachtig uit met zijn backhand, waardoor de openingsgoal een feit was. Duitsland sloeg echter binnen een minuut terug: Florian Fuchs tipte van dichtbij de 1-1 op het bord.

In de slotfase versierde Duitsland de eerste strafcorner van de wedstrijd. De inzet van Moritz Fürste werd geblokt, maar nog geen minuut later sloeg de olympisch kampioen alsnog toe. Oskar Deecke speelde zichzelf vrij en beukte de 2-1 binnen. Nederland was niet bij machte om nog verandering te brengen in deze score. Duitsland is daardoor al zeker van deelname van de Spelen van Rio, Oranje is dat morgen bij winst op toernooiverrassing Canada ook. (@ReemtBorcherts)

Nederland – Duitsland 1-2 (0-0)
44. 1-0 Hertzberger
45. 1-1 Fuchs
59. 1-2 Deecke


Wat vind jij? Praat mee...