Nederland opent tegen Duitsland tijdens HWL-finale

De openingswedstrijd van Oranje tijdens de Hockey World League-finale in Raipur (India) is een herhaling van de finale van het Europees Kampioenschap: Duitsland – Nederland. De Oranje Heren hebben vast goede herinneringen aan die met 6-1 gewonnen wedstrijd.

De finaleronde van de HWL wordt gespeeld van 27 november tot en met 6 december 2015. Nederland is in India titelverdediger. De wedstrijden worden gespeeld in het nieuwe Raipur International Hockey Stadium.

Poules

Nederland speelt in Poule A verder tegen Argentinië en gastland India. In Poule B strijden Australië, Groot-Brittannië, België en Canada tegen elkaar. In de halve finale van de HWL (de HWL 3) hebben deze landen zich geplaatst voor de eindronde in India.

Kwartfinales

Alle ploegen plaatsen zich voor de kwartfinales die worden gespeeld op 2 en 3 december. Hierin speelt de nummer 1 van poule A tegen de nummer 4 van poule B, de nummer 2 van poule A tegen de nummer 3 van poule B etcetera. De winnaars van de kwartfinales gaan door naar de halve finales die op 4 en 5 december op de agenda staan. De finale en de strijd om het brons zijn beide op zondag 6 december.

Dames

De finale van de HWL voor dames wordt gehouden van 5 tot en met 13 december in Rosario, Argentinië.

Zie ook: meer over de opzet van de HWL.


Wat vind jij? Praat mee...