Nederland verliest allerlaatste test voor EK weer van India

In een officiële, maar niet openbare wedstrijd in het nieuwe Wagener Stadion heeft het Nederlands elftal voor de tweede dag op rij van India verloren. Maandagavond werd het in Amsterdam 1-2, ondanks een overwicht van Oranje in het tweede en derde kwart. Zondag werd het in Waalwijk 3-4 voor India. Omdat het Wagener Stadion nog niet officieel open is voor publiek en de voorbereidingen voor het EK nog in volle gang zijn, bleef het bij een besloten wedstrijd.

India kwam na vier minuten al op voorsprong via een rake strafcorner van Gurjant Singh. Daarna kreeg Nederland via een push van Mirco Pruyser, een backhand van Seve van Ass en een harde strafcorner op de lat van Mink van der Weerden kansen op de gelijkmaker. Twee strafcorners van Sander Baart werden gered door de Indiase keeper. De gelijkmaker viel niet, ondanks dat het Nederlands elftal in het tweede kwart het initiatief greep. De ploegen gingen met een 0-1 stand rusten na twee kwarten.

In het derde kwart bleef Oranje dominant, maar creëerde het weinig echte kansen. Keeper Pirmin Blaak had niets te doen, maar aan de andere kant kwam het Nederlands elftal niet verder dan een backhand van Bjorn Kellerman, hoog over het Indiase doel. In het vierde kwart kreeg India nog twee strafcorners. Mandeep Singh scoorde via een mooie tip-in. De strafcorner die Van der Weerden pushte, werd gestopt door de stick van de Indiase keeper. Ook Thierry Brinkman kwam nog dicht bij een treffer, maar zijn inzet werd op de doellijn gered. Verdediger en aangever Sander de Wijn wist via de variant van de strafcorner wel vlak voor tijd de 1-2 te maken.

Met de tweede nederlaag op rij beleven de Oranje Heren een matige laatste voorbereiding op het EK Hockey, dat zaterdag begint met de eerste poulewedstrijd tegen Spanje. 

Nederland-India 1-2 (0-1)
‘4 Gurjant Singh 0-1 (sc)
’51 Mandeep Singh (sc)
’59 Sander de Wijn (sc)

Opstelling Oranje: Pirmin Blaak, Sander Baart, Sander de Wijn, Mink van der Weerden, Jonas de Geus, Valentin Verga, Floris Wortelboer, Robbert Kemperman, Bjorn Kellerman, Bob de Voogd, Jorrit Croon.

Wissels: Seve van Ass, Glenn Schuurman, Mirco Pruyser, Billy Bakker, Sam van der Ven, Joep de Mol, Thierry Brinkman.


6 Reacties

 1. robvisser

  Jeetje, wat matig zeg. Het blijft toch een wisselvallig team, de Oranje heren. Vooral mentaal komen ze tekort. De vrouwen zijn vaak wat constanter. Mijn hoop is vooral op hen gevestigd, het komende EK.

 2. vruskie91

  Persoonlijk verwacht ik dat België de Nederlandse mannen volledig omver lopen. Belgen hebben zich van een hele sterke kant laten zien tijdens de HWL in Johannesburg, dat waren mooie wedstrijden om naar te kijken!! Beter dan wat Oranje er de laatste tijd van bakt..

  1. robvisser

   Dat verwacht ik nu ook weer niet. Het hangt vooral van Nederland af hoe die confrontatie gaat lopen. Halen ze hun topniveau, dan wordt het lastig voor de Belgen. Maar het is soms wisselvallig wat Nederland laat zien en een zwakkere wedstrijd op een ongunstig moment kan je net de das omdoen.

 3. gijssegers

  Als wij nou eens beginnen met India een vet compliment te geven voor hoe zij deze wedstrijd hebben gespeeld. Tactisch erg sterk! Maar dat kun je het koppel Oltmans/Streeder natuurlijk wel toevertrouwen, zij kennen Nederland als geen ander! Zij weten ook dat je Nederland niet moet laten hockeyen in een grote ruimte, dan maken ze gehakt van je. Tactisch was het van Nederland niet best - te laag bal tempo, teveel de bal bij zich houden -> daardoor gaf het India steeds de kans om snel veel man achter de bal te krijgen. In no-time hadden ze 11 man in het 23m gebied en die stonden ook nog goed opgesteld. Er was geen door komen aan! Dus een groot compliment aan INDIA en Nederland heeft nog een klein beetje tijd!

 4. hanslommel

  morgen finale ek heren 35us tegen spanje op de velden van tilburg 14.00 uur

  1. hanslommel

   correctie; aanvang finale ek H35plus 9.45 uur!!


Wat vind jij? Praat mee...