Nederland verliest allerlaatste test voor EK weer van India

In een officiële, maar niet openbare wedstrijd in het nieuwe Wagener Stadion heeft het Nederlands elftal voor de tweede dag op rij van India verloren. Maandagavond werd het in Amsterdam 1-2, ondanks een overwicht van Oranje in het tweede en derde kwart. Zondag werd het in Waalwijk 3-4 voor India. Omdat het Wagener Stadion nog niet officieel open is voor publiek en de voorbereidingen voor het EK nog in volle gang zijn, bleef het bij een besloten wedstrijd.

India kwam na vier minuten al op voorsprong via een rake strafcorner van Gurjant Singh. Daarna kreeg Nederland via een push van Mirco Pruyser, een backhand van Seve van Ass en een harde strafcorner op de lat van Mink van der Weerden kansen op de gelijkmaker. Twee strafcorners van Sander Baart werden gered door de Indiase keeper. De gelijkmaker viel niet, ondanks dat het Nederlands elftal in het tweede kwart het initiatief greep. De ploegen gingen met een 0-1 stand rusten na twee kwarten.

In het derde kwart bleef Oranje dominant, maar creëerde het weinig echte kansen. Keeper Pirmin Blaak had niets te doen, maar aan de andere kant kwam het Nederlands elftal niet verder dan een backhand van Bjorn Kellerman, hoog over het Indiase doel. In het vierde kwart kreeg India nog twee strafcorners. Mandeep Singh scoorde via een mooie tip-in. De strafcorner die Van der Weerden pushte, werd gestopt door de stick van de Indiase keeper. Ook Thierry Brinkman kwam nog dicht bij een treffer, maar zijn inzet werd op de doellijn gered. Verdediger en aangever Sander de Wijn wist via de variant van de strafcorner wel vlak voor tijd de 1-2 te maken.

Met de tweede nederlaag op rij beleven de Oranje Heren een matige laatste voorbereiding op het EK Hockey, dat zaterdag begint met de eerste poulewedstrijd tegen Spanje.

Nederland-India 1-2 (0-1)
‘4 Gurjant Singh 0-1 (sc)