Oranje Heren naar kwartfinale na 7-0 tegen Canada

De Oranje Heren hebben dinsdag overtuigend met 7-0 gewonnen van Canada, op papier de zwakste tegenstander uit de poule. Door de overwinning hebben ze zich geplaatst voor de kwartfinale. Mink van der Weerden maakte 3 goals, Jeroen Hertzberger 2. De ploeg van Max Caldas heeft nu 7 punten uit 3 wedstrijden.

Oranje begon sterk aan de wedstrijd. Jaap Stockmann moest in de openingsfase nog wel met zijn stick een strafcorner uit de benedenhoek houden, maar daarna was het vooral Nederland dat ten aanval trok. In de 8e minuut kregen de Oranje Heren hun 1e strafcorner. Mink van der Weerden stond niet in het veld en dus mocht Seve van Ass het proberen. Hij sleepte de bal feilloos in het net: 1-0.

2-0 en 3-0

In het 2e kwart kreeg Valentin Verga 2 kansen om de voorsprong te verdubbelen, maar hij slaagde daar niet in. Even later viel de 2-0 toch. Mink van der Weerden mocht aanleggen voor zijn 1e strafcorner van de dag en sleepte ‘m genadeloos hard binnen. Enkele minuten later stond het al 3-0. Billy Bakker kreeg de bal rond kop cirkel, liep in een boog naar de achterlijn en legde de bal terug op Jeroen Hertzberger. Die zette Oranje op een comfortabele voorsprong.

2e van Hertzberger en V/D Weerden

Het spel van de Oranje Heren zag er over het algemeen overtuigend uit. Toch drong Canada af en toe onnodig gevaarlijk door de Nederlandse verdediging heen. Een punt van aandacht voor de ploeg van Max Caldas, al scoorde Canada niet. Daarnaast maakte Hertzberger er in de 41e minuut 4-0 van. Na een mooie backhandpass van de jarige Jorrit Croon (18 jaar geworden) haalde de aanvaller van Rotterdam met zijn forehand doeltreffend uit.

Hattrick Van der Weerden

In het laatste kwart denderde Oranje door. Mink van der Weerden zette uit een strafcorner de 5-0 op het scorebord.  Daarna bleef Oranje gretig. 2 minuten voor tijd gleed Robbert Kemperman uit een voorzet vanaf links van Hidde Turkstra de 6-0 nog binnen. Vervolgens sleepte Van der Weerden de 7-0 binnen, waarmee zijn hattrick een feit was. Woensdag hebben de Oranje Heren een rustdag. Donderdag spelen ze om 15.00 uur Nederlandse tijd tegen India.

Nederland – Canada 7-0 (3-0)

8. Seve van Ass 1-0 (sc)
25. Mink van der Weerden 2-0 (sc)
29. Jeroen Hertzberger 3-0
41. Jeroen Hertzberger 4-0
52. Mink van der Weerden 5-0 (sc)
58. Robbert Kemperman 6-0
60. Mink van der Weerden 7-0