Oranje Heren grijpen na shoot-outs naast het brons

De Oranje Heren zijn er donderdag niet in geslaagd de bronzen medaille te veroveren. Duitsland was in de strijd om de 3e plaats na shoot-outs (4-3) te sterk, nadat de wedstrijd in de reguliere speeltijd in 1-1 was geëindigd. Sander de Wijn miste de beslissende shoot-out. Daardoor grijpen de mannen van Max Caldas overal naast en blijven ze met lege handen achter.

De Oranje Heren lieten zich aan het begin van de wedstrijd bijna net zo overrompelen als in de poulewedstrijd tegen Duitsland. Toen hadden de Duitsers met minstens 3-0 voor moeten staan en was het aan Jaap Stockmann te danken dat het slechts 1-0 was. Ook nu hadden onze oosterburen op voorsprong moeten komen. Sander de Wijn redde de bal van de lijn na een inzet van Florian Fuchs. Eerder kwam Fuchs net tekort om een bal binnen te tippen en bij een strafcorner pushte Moritz Fürste, die zijn laatste interland speelde, de bal naast.

0-0, een wonder

Oranje stelde daar een schot van Mirco Pruyser (naast) tegenover. In het 2e kwart ging ook een doelpoging van Jeroen Hertzberger er niet in. Desondanks bleven de Duitsers de betere ploeg en was het een wonder dat het in de rust nog 0-0 stond. Nederland probeerde af en toe via een counter gevaarlijk te worden, maar kon over het algemeen aanvallend geen vuist maken.

Doelpunt Croon

Toch kwam Oranje op voorsprong, door een prachtige goal van Jorrit Croon. Hij liep meerdere Duitse verdedigers voorbij alsof ze er niet stonden en schoof de bal vervolgens rond de achterlijn voorbij keeper Nicolas Jacobi. Een doelpunt om nog eens terug te kijken.

Een paar minuten later maakte Duitsland alweer gelijk. Martin Haner kreeg een vrije doortocht en haalde uit, waarna Mats Grambusch de bal van dichtbij nog aanraakte: 1-1. Even later kon ook Christopher Rühr vrijuit uithalen, maar hij stuitte op Stockmann.

Levensgrote kans Duitsers

Linus Butt kreeg 5 minuten voor tijd een joekel van een kans om de 2-1 te maken. Amper een meter vanaf het Nederlandse doel kreeg hij de bal aangespeeld, maar het lukte hem niet om Stockmann te verschalken. In de bloedstollende slotfase die volgde, haalde Rogier Hofman nog maar eens verwoestend uit, maar doelman Jacobi stond in de weg.

Shoot-outs

Shoot-outs moesten beslissing brengen. De Duitsers scoorden alle 4 hun shoot-outs. Billy Bakker en Sander de Wijn misten, waardoor het brons naar Duitsland ging.

Nederland – Duitsland 1-1 (0-0)