VIDEO: Reacties Oranje Heren na gelijkspel tegen Spanje

Het Nederlands elftal heeft bij het vierlandentoernooi – ter voorbereiding op het EK – tegen Spanje met 2-2 gelijk gespeeld. De Oranje Heren moesten in het derde kwart terugkomen van een 2-0 achterstand.

Na de grote 9-1 zege op Engeland bleek Spanje een stuk taaier. Thierry Brinkman schoot uit de draai knap zijn backhand hard en laag binnen voor de 1-2. Mirco Pruyser bekroonde een mooie combinatie met een harde backhand in het dak van het goal. De shoot-outs werden door Oranje met 3-2 gewonnen.

Het was de eerste keer dat Seve van Ass de aanvoerdersband droeg, nadat Mink van der Weerden dit al deed tegen Engeland. Het hoort bij het leiderschap van het team onder het trio Van Ass, Van der Weerden en Billy Bakker. Bakker droeg de aanvoerdersband tijdens de halve finaleronde van de Hockey World League in Londen. Het is nog onduidelijk wie de band zal dragen tijdens het EK in eigen land.

Verdediger Tristan Algera maakte zijn speelminuten, nadat hij zondag naar Barcelona was gevlogen, omdat Sander de Wijn last heeft van een rugblessure. Verdediger Glenn Schuurman moest met maagklachten afhaken tijdens de warming-up en heeft helaas niet kunnen spelen.

Hieronder zijn de beelden van de hele wedstrijd terug te zien.

Voor het tweede duel achtereen stond Sander de Wijn in Spanje aan de kant vanwege een rugblessure. Hoe staat hij er voor? Je ziet het hieronder.


Wat vind jij? Praat mee...