Matig Oranje wint nipt van Nieuw-Zeeland

De Oranje Heren hebben dinsdagavond in Assen met 1-0 gewonnen van Nieuw-Zeeland. In een matig duel, waarin de ploeg van Max Caldas niet kon imponeren, maakte Seve van Ass de enige treffer. Constantijn Jonker, Valentin Verga, Bob de Voogd, Robbert Kemperman, Joep de Mol en Pirmin Blaak speelden niet mee.

Het viel vooral op hoe machteloos de Oranje Heren aanvallend waren. Ze creëerden amper opgelegde veldkansen tegen de nummer 8 van de wereld.

De Nieuw-Zeelanders namen aan het begin van de wedstrijd het initiatief, hoewel ze niet tot grote kansen kwamen. Oranje stelde er niet veel tegenover. Voor rust speelde Nieuw-Zeeland meer op de helft van Oranje dan andersom en moest doelman Jaap Stockmann een aantal kleine ingrepen verrichten om een achterstand te voorkomen.

Prachtig doelpunt Van Ass

Tegen de verhoudingen in kwam Oranje toch op voorsprong. Nadat Mink van der Weerden de allereerste strafcorner van Nederland over de grond tegen het been van keeper Devon Manchester pushte, was het enkele minuten later via Seve van Ass wel raak. Zijn inzet uit een strafcorner belandde snoeihard in de kruising.

Ook na rust speelden de Oranje Heren aanvallend niet overtuigend. In het 3e kwart dwongen ze Nieuw-Zeeland wel in de achteruit, maar het publiek moest nog steeds op de eerste grote veldkans van Oranje wachten.

Slotfase

Naarmate het einde van de wedstrijd vorderde en de ruimtes groter werden, begon de aanval van Nederland soepeler te lopen. Gescoord werd er echter niet. In de slotfase kreeg Nieuw-Zeeland nog een strafcorner, maar omdat de bal niet gestopt werd, ging de zege naar Oranje.

Donderdag en vrijdag treden de Oranje Heren opnieuw aan tegen Nieuw-Zeeland. Dan spelen ze op het veld van GCHC (Groningen).

Nederland – Nieuw Zeeland 1-0 (1-0)

28. Seve van Ass 1-0 (sc)