Oranje Heren overleeft bloedstollende slotfase tegen India: 2-1

De Oranje Heren hebben donderdag met 2-1 gewonnen van India. Mink van der Weerden maakte 6 minuten voor tijd de winnende goal, Rogier Hofman was de andere doelpuntenmaker. De slotfase was bloedstollend, omdat India 5 strafcorners na het eindsignaal kreeg.

Na de relatief eenvoudige zeges op Ierland (5-0) en Canada (7-0) was India weer een geduchte tegenstander voor de Oranje Heren. Aan het begin van de wedstrijd was het even afwachten hoe de verhoudingen lagen. De teams bleken al snel aan elkaar gewaagd. Oranje had het meeste balbezit, maar levensgrote kansen dienden zich nog niet aan.

Valentin Verga was namens Nederland het dichtst bij een doelpunt. Na een prima dribbel kreeg hij de bal in de cirkel teruggespeeld, waarna hij van dichtbij uit een moeilijke hoek op goal schoot. Hij stuitte echter op de Indiase keeper Sreejesh Parattu. Even later lukte het Jorrit Croon net niet om een pass vanaf rechts binnen te tippen: Parattu redde opnieuw. Ook India was af en toe dreigend, maar het meeste gevaar kwam toch echt van Nederland.

1-0 Hofman

Na rust kwam Oranje verdiend op voorsprong. Rogier Hofman reageerde alert bij de 1e strafcorner van de wedstrijd, genomen door Mink van der Weerden. In eerste instantie redde keeper Parattu nog, maar op de rebound van Hofman had de verdediging India geen antwoord: 1-0.

Gelijkmaker India

Niet lang daarna kwam India op gelijke hoogte. Jaap Stockmann redde de 1e strafcorner nog, maar de direct daarop volgende 2e strafcorner moest hij toezien hoe de bal in het doel verdween. Raghunath Vokkaliga sleepte de gelijkmaker binnen. Kort daarop kreeg de doelpuntenmaker een gele kaart vanwege een elleboogstoot in het gezicht van Mirco Pruyser.

2-1 Van der Weerden

Mede door de man-meer-situatie kregen de Oranje Heren de overhand. Ze mochten 3 keer aanleggen voor een strafcorner en via een veldkans was ook Pruyser dichtbij een goal, maar het doelpunt viel niet. Uiteindelijk was het woord aan Mink van der Weerden. 6 minuten voor tijd, toen de Indiers alweer met 11 man stonden, zette hij – uiteraard uit een strafcorner -de verdiende 2-1 voorsprong op het scorebord. Daarna ging India met een vliegende keep spelen. Na het eindsignaal kreeg India nog maar liefst 5 strafcorners, maar Oranje overleefde dit razend spannende slotoffensief.

Vrijdag spelen de Oranje Heren hun laatste groepswedstrijd. Dan is Duitsland de tegenstander.

Nederland – India 2-1 (0-0)

32. Rogier Hofman 1-0 (sc)
38. Raghunath Vokkaliga 1-1 (sc)
54. Mink van der Weerden 2-1 (sc)