Oranje Heren ook ruim langs zuiderburen

Na twee ruime zeges op Zuid-Afrika hebben de Oranje Heren donderdagavond ook het duel tegen België gewonnen. De mannen van Max Caldas versloegen de zuiderburen met 5-2.

Het was het eerste weerzien met de halve finalisten van de afgelopen Olympische Spelen. Destijds waren de Belgen beter. Enkele maanden later hebben beide ploegen veel nieuwe gezichten in de trainingsgroep. Bij Nederland lieten veel van de nieuwkomers meteen al van zich horen in de eerste twee wedstrijden.

Donderdagavond zorgden Erik Bouwens, Glenn Schuurman en Mirco Pruyser voor een 3-0 stand. ‘Vooral die van Glenn mocht er zijn’, vertelt Bob de Voogd. ‘Hij scoort niet zo vaak, maar deze zat er aardig in. Forehandje in het dak van het goal.’

Vlak voor en na rust deden de Belgen wat terug via oud-Bloemendalers Tom Boon en Simon Gougnard. ‘In die periode hadden we het zwaar met de tegenstander. Dan is het mooi om te zien dat we het daarna weer oppakken.’ Milan van Baal en Valentin Verga brachten met hun scores de marge weer naar drie doelpunten.

Een fijn resultaat noemt De Voogd het. ‘We proberen in deze wedstrijden wat nieuwe dingen en tactieken uit. Tegen Zuid-Afrika ging dat aardig, maar België is toch van een iets ander niveau. Bij vlagen was het heel goed, maar sommige momenten ook echt niet. Dat is niet erg, want we zijn hier om te leren en beter te worden.’

Nederland – België
Erik Bouwens 1-0
Glenn Schuurman 2-0
Mirco Pruyser 3-0
Tom Boon 3-1
Simon Gougnard 3-2
Milan van Baal 4-2
Valentin Verga 5-2

 


Wat vind jij? Praat mee...