Oranje Heren verslaan Brazilië in oefenpot

De Oranje Heren oefenden vrijdag in Rio de Janeiro in voorbereiding op de Olympische Spelen tegen de mannen van Brazilië. Nederland won met 8-0 van de mondiale nummer 30. Doelpunten kwamen van Mink van der Weerden (3x), Rogier Hofman (2x), Jeroen Hertzberger, Bob de Voogd en Jorrit Croon.

Nederland en Brazilië zitten niet bij elkaar in poule tijdens de Spelen. De mannen van bondscoach Max Caldas zijn ingedeeld in Poule B en treffen daarin Duitsland, Argentinië, India, Ierland en Canada. Brazilië neemt het in Poule A op tegen Australië, Groot-Brittannië, België, Nieuw-Zeeland en Spanje.

Oorspronkelijk zou Oranje in Rio oefenen tegen de nummer 1 van de wereld Australië, maar de Kookaburras zegden deze oefenwedstrijden kortgeleden af, tot onvrede van Caldas.

Maandavond oefenen de Oranje Heren nog tegen Groot-Brittannië en woensdagochtend tegen Spanje (plaatselijke tijden).

 


3 Reacties

 1. koen-van-hettema

  Staan er al videobeelden online?

  1. joost-hochey123

   Klopt die wil ik dan graag zien

 2. w.j.arriens

  Jaaa, ... Max koos er voor om in de afgelopen winter naar ARG te gaan, voorheen gingen de mannen meestal naar AUS waar ze vele oefenpotjes verloren en wonnen, EN de Aussies beter leerden kennen en aanpakken. Juist dat laatste heeft Ned (al een tijdje) veel behoefte aan.


Wat vind jij? Praat mee...