Oranje Heren zakken naar vierde plek op nieuwe FIH-ranking

De Oranje Heren staan een plekje toe op de nieuwe FIH-ranglijst, die maandag 3 april gepubliceerd werd. Zij zakken in de nieuwe ranking naar de vierde plek. Duitsland bewandelt de omgekeerde weg. Ook in de absolute top wordt stuivertje gewisseld. Olympisch kampioen Argentinië is de nieuwe mondiale nummer 1. Australië zakt naar plek 2.

Hierna volgen België, India, Engeland, Nieuw-Zeeland, Ierland en Spanje in de top 10. De laatste update van de wereldranglijst neemt de prestaties van de laatste HWL II-toernooien mee. De punten die landen in 2013 verdienden, worden in de nieuwe ranking niet meer meegenomen, waardoor ook landen die in 2017 nog niet in actie kwamen verschuiven in de volgorde.

Door het afronden van de laatste HWL II-toernooien zijn ook de laatste tegenstanders van het Nederlands elftal tijdens de HWL-halvefinaleronde in Londen bekend geworden. Naast de al bekende opponenten Argentinië, India, Pakistan, Zuid-Korea en Engeland, treft Oranje Canada, Maleisië, China en Schotland. Het toernooi wordt tussen 15 en 25 juni gespeeld in het Lee Valley’s Hockey and Tennis Centre in Queen Elizabeth Olympic Park in London.

Kijk hier voor de complete FIH-wereldranglijst.


2 Reacties

  1. Topkeepertje

    4e valt me nog mee , volgens mij gaan ze het Nerderlandse Voetbal XI-tal achterna !

  2. joost-t

    Ja maar hoop toch dat ze wel nog een beetje opschuiven


Wat vind jij? Praat mee...