Oranje walst zonder geblesseerde De Wijn over Engeland heen

De Oranje Heren zijn het vierlandentoernooi in Barcelona ijzersterk begonnen met een eclatante 9-1 overwinning op Engeland. Bij Oranje speelde verdediger Sander de Wijn niet mee. Hij kampt met een rugblessure en komt het vierlandentoernooi niet meer in actie. Deelname aan het EK is voor De Wijn volgens de medische staf van Oranje niet in gevaar.

Bij De Wijn schoot het vorige week donderdagmorgen, een dag voor vertrek naar Spanje, bij het opstaan uit bed in zijn rug. De Wijn reisde niettemin mee naar Spanje, maar gaat er geen wedstrijden spelen. De verdediger wordt dagelijks behandeld door de medische staf. Tristan Algera, de verdediger van HGC die reserve bij het EK is, is door bondscoach Max Caldas opgeroepen als vervanger van De Wijn. Hij arriveerde zondag in Barcelona, maar speelde tegen Engeland nog niet mee.

Oranje ook in Spanje weer sterk en doeltreffend

Ook zonder De Wijn toonde Nederland in Spanje dat het, twee weken voor de start van het EK in Amsterdam, met de vorm wel goed zit. Net als in mei tijdens de Hockey World League (HWL) in Londen lieten de Oranje Heren fraai combinatiespel zien en was de ploeg van coach Max Caldas bijzonder doeltreffend. Al na het eerste kwart leidde Nederland met 4-0 door treffers van Micro Pruyser, Bjorn Kellerman, Bob de Voogd en Valentin Verga. De Engelse formatie, waar Oranje op de HWL nog met 2-0 van won in de halve finale, wist in die fase niet waar ze het zoeken moest.
In het tweede kwart herpakte Engeland zich iets, maar had het absoluut geen antwoord op het snelle combinatiespel van Oranje. Het krachtsverschil werd door doelpunten van Jorrit Croon en opnieuw Kellerman verder uitgedrukt in doelpunten: 6-0.

Bob de Voogd scoort na heerlijke rush

In de tweede helft bleef Oranje de betere ploeg, maar verliep het scoren iets moeizamer dan voor de rust. De 7-0 van Bob de Voogd is overigens het vermelden meer dan waard. De aanvaller van Oranje-Rood kreeg de bal halverwege de eigen helft, passeerde soepel diverse Engelse spelers, stak het hele veld over en schoot knap raak. Door treffers van opnieuw Pruyser en Croon liep Nederland uit naar 9-0. Vlak voor tijd deed Engeland nog wat terug met een simpele intikker: 9-1.

Rentree Seve van Ass, Van der Weerden draagt aanvoerdersband

Bij het Nederlands team maakte Seve van Ass zijn officiƫle rentree, na de hinderlijke hamstringblessure, die hem tijdens de HWL aan de kant hield. De aanvoerdersband zat tegen Engeland om de arm van verdediger Mink van der Weerden. Hij vormt samen van Van Ass en Billy Bakker het aanvoerders-trio. In Londen droeg Bakker nog de band. Tijdens het vierlandentoernooi draagt het drietal ieder een duel de aanvoerdersband.

Nederland speelt maandag nog tegen Spanje en woensdag tegen Duitsland.

Nederland-Engeland 9-1 (6-0)
1-0 Mirco Pruyser
2-0 Bjorn Kellerman
3-0 Bob de Voogd
4-0 Valentin Verga
5-0 Jorrit Croon
6-0 Bjorn Kellerman
7-0 Bob de Voogd
8-0 Mirco Pruyser
9-0 Jorrit Croon
9-1

Bekijk hieronder de wedstrijd terug.


Wat vind jij? Praat mee...