Oranje wint opnieuw overtuigend van tegenstander in Rio Ierland

De Oranje Heren oefenen woensdagavond voor de 2e keer tegen de nationale selectie van Ierland. De wedstrijd op maandagavond werd met 2-7 gewonen door Nederland. Ook de 2e interland tegen de Ieren leverde een makkelijke zege op voor Nederland. Het werd 0-5, mede dankzij 4 goals van Constantijn Jonker, de reserve in Rio, die bij afwezigheid van een zieke Glenn Schuurman mocht spelen.

Al in de openingsfase liet de Kampong-aanvaller zich direct gelden: in de 6e minuut rondt hij de 1e beste mogelijkheid van Oranje goed af: 0-1. Reeds in de 10e minuut is het opnieuw raak voor Nederland. Oranje zet de Ieren goed onder druk en is zeer succesvol in het verstoren van de Ierse opbouw. Valentin Verga rondt de 1e mogelijkheid die hij krijgt af na een prachtige schijnbeweging van Rogier Hofman. Het leek nog 0-3 te worden voor het 2e kwart, maar met behulp van David Harte en de zoemer bleef de bal net voor de doellijn en de score derhalve op 0-2.

De 3e treffer kwam alsnog. Na een mooie passje op het middenveld van Billy Bakker op Verga vond die laatste Jonker in de cirkel. De spits omspeelde behendig de inglijdende David Harte en pushte de bal hoog in het zijnet. Jonker zette door en maakte zelfs voor rust de 0-4, zijn 3e, waardoor een Ier in de persruimte opperde dat de aanvaller wel met Ierland mee mocht naar de Olympische Spelen.

Na de pauze was Oranje minder succesvol in de afronding en in het 4e kwart waren de beste kansen zelfs voor de opponent. Het resulteerde in Ierse 2 strafcorners, ingepusht door Shane O’Donoghue, maar Jaap Stockmann reageerde in beide gevallen adequaat. In de 65e minuut volgde toch nog een doelpunt, op aangeven van Jeroen Hertzberger was het opnieuw Jonker die Harte passeerde.