Pieters en De Wijn in spelersgroep Caldas ter voorbereiding EK

Bondscoach Max Caldas heeft de trainingsgroep bekend gemaakt waarmee hij zich de komende weken zal voorbereiden op het Europees kampioenschap, dat in augustus in Antwerpen wordt gespeeld. Caldas heeft twintig namen in zijn selectie. In aanloop naar het EK worden twee spelers als reserve aangewezen.

De selectie van de Oranje Heren is vrijwel hetzelfde als die van de gewonnen troostfinale van de Pro League tegen Groot-Brittannië. Alleen Jorrit Croon ontbreekt, vanwege zijn ernstige schouderblessure. Aan de groep zijn Sander de Wijn en Terrance Pieters toegevoegd. Als onderdeel van de voorbereiding speelt het Nederlands Elftal Heren op 26 en 28 juli twee interlands tegen Duitsland in Krefeld.

Trainingsgroep:

Voornaam Achternaam Club
Seve van Ass HGC
Sander Baart Braxgata
Billy Bakker Amsterdam
Lars Balk Kampong
Pirmin Blaak (K) Oranje-Rood
Thierry Brinkman Bloemendaal
Jelle Galema Den Bosch
Jonas de Geus Almere
Jeroen Hertzberger Rotterdam
Jip Janssen Kampong
Bjorn Kellerman Kampong
Joep de Mol Oranje-Rood
Terrance Pieters Almere
Mirco Pruyser Amsterdam
Diede van Puffelen Rotterdam
Glenn Schuurman Bloemendaal
Sam van der Ven (K) HGC
Mink van der Weerden Oranje-Rood
Sander de Wijn Kampong
Floris Wortelboer Bloemendaal

 


17 Reacties

 1. willemijnvandermarel

  Waarom geen robbert kemperman en valentin verga?

  1. ruurdjanrauwerda

   Maleisië

 2. w.j.arriens

  Ah, vernieuwing als voorbereiding op Tokyo ............. of toch (weer) niet?

  1. willemijnvandermarel

   Ja maar dat was alleen voor de proleague!

  2. BramFransen

   De Geus en Pieters zijn Kampong tegenwoordig!

 3. gaston-orozco

  Dames (terecht) gaan naar Japan met 24 spelers terwijl de Heren (terecht) thuis blijven met 20. Ik denk dat dat eerlijk is gezien de resultaten.

  1. pimhdm

   Dat heeft er denk ik niet veel mee te maken, je kan het de mannen ook niet kwalijk nemen gezien de concurrentie. Het is denk ik ook caldas eigen keuze om maar met 20 spelers te gaan.

 4. rudi wortmann

  Dit kan een leuk robbertje vechten worden. België dat zijn hoogtij dagen beleeft. Engeland dat prima aan het ontwikkelen is en met Duitsland hebben we altijd moeite omdat deze altijd goed georganiseerd zijn.. Als er een tijd is om als neutrale toeschouwer naar Antwerp te gaan is het bij de komende EK wel

 5. Runa Honig

  Terecht dat Sander de Wijn er weer bij is. Brengt rust en is opbouwend sterk. De selectie van Joep de Mol achterin blijft voor mij een raadsel. Maakt bijna elke wedstrijd een ernstige fout en hij brengt opbouwend weinig. Soms heeft hij briljante momenten, maar dan volgt er weer zo’n slippertje waarvan je bijna een hartverzakking krijgt. Dat kan gewoon achterin niet. Kemperman niet selecteren is heel dom, zeker nu Croon ontbreekt op het middenveld. Genoeg gestraft voor dat Maleisie- avontuur, zo zou ik menen.

  1. pimhdm

   Mee eens, Verga hoeft van mij niet matig in zijn laatste interlands voor nl.

 6. mickh

  Schandalig natuurlijk dat Caldas de selectie voor het EK nog mag samenstellen; dat had de KNHB beter aan Cox kunnen overlaten. Ego van de bondscoach is sterker dan het simpelweg selecteren van de beste spelers. Niet meer dan puberaal. Verga vind ik een enorme proleet, doch dat soort `tuig` kan je er beter WEL bij hebben. Het Nederlands elftal komt gif tekort. Ik strijk derhalve in deze met de hand over mijn hart. Rap erbij halen.

 7. wessel de pessel

  Kemperman was geblesseerd tijdens de play-offs, vermoed dat er goed overleg is geweest en dat die jongen er voor kiest om goed te herstellen en de blessure niet door te laten etteren. Als er iemand naar Tokyo wil dan is hij het wel. Weliswaar vreemd dat dat niet gecommuniceerd wordt.

  1. walter-driehuis

   Kemperman kan idd voor rust en herstel kiezen maar ik denk dat t eens handig is als Caldas gewoom zegt waarom ie bepaalde spelers wel en niet meeneemt.. voelt altijd weer alsof er meer speelt....

 8. wvkessel

  Max Caldas is eindverantwoordelijke, hij wordt uiteindelijk afgerekend op de resultaten. Zowel positief als negatief. Logisch dat hij de selectie maakt, waarschijnlijk in goed overleg met zijn staf. Mag hij dan ook de selectie samenstellen, is een retorische vraag met een duidelijk antwoord in mijn ogen.

 9. conegut

  Ach ze zullen het EK wel winnen, dan is alles weer goed en “op koers richting Tokio”, vervolgens over een jaar belanden we buiten de halve finales en gaan we die ervaring weer gebruiken in het proces richting de WK. Iets met een vicieuze cirkel...

 10. edny

  Zolang Bakker erbij zit wordt het toch niets.EK worden ze nooit ook al omdat geen nieuwe talenten een kans krijgen.Leren ze het dan nooit bij de selectie?


Wat vind jij? Praat mee...