Pirmin Blaak: ‘Na gisteren dacht ik wel, het moet beter’

De Oranje Heren wonnen net als vrijdag (3-4) een dag later ook de tweede confrontatie (2-4) met Spanje in de FIH Pro League. Doelman Pirmin Blaak blikte terug op beide wedstrijden. Hij keek zichzelf in de spiegel en deed voorzichtig al een vooruitblik op de komende periode met Oranje richting de Olympische Spelen in Tokio. Bekijk zijn reactie na afloop in onderstaande video.


14 Reacties

 1. conegut

  Typerend voor de selectie. Ach ja kan een keer verkeerd gaan, hoort bij proces. Heel gauw een ander opstellen.

  1. arnoldS

   Wie dan?? Vd Ven; nee. Visser; toekomst.

 2. MIck

  Vd Ven is natuurlijk niks minder dan Blaak, beiden is geen top. Maar op dit moment is ieder schot op goal kassa

 3. barbara-frese

  Mooi en eerlijk interview. Top keeper. Niet vergeten, dat hij niet de veroorzaker is van de strafcorners. Daar gaat het al fout. En dan is er nog de uitloper, lijnstop en andere verdedigers, die de strafcorner moeten tegen houden. Hij staat er tenslotte niet alleen.

  1. MIck

   Is ongetwijfeld een een mooi en eerlijk interview maar is natuurlijk absoluut geen topkeeper. We hebben geen Ronald Jansen, Guus Vogels of Jaap Stockman meer.

 4. stekel

  Houding is fundamenteel verkeerd, wat een zelf ingenomenheid, gebrek aan echte zelf kritiek en Lou loene. Gênant dat hij zich een keeper van Oranje mag noemen

 5. aernoud-lippmann

  Ook Keepers moet je blijven prikkelen en motiveren ! Dus selectie met Sam gewoon open gooien net als voor de andere spelers ! Scherp houden ......

  1. arnoldS

   Of zet een prikkie van een jaar 17-21 bij.... gewoon om te kietelen👍🏼

 6. robvisser

  @al1963 Zeker met de blessure die Blaak had (en waarvan hij waarschijnlijk meer last heeft dan hij wil toegeven) was het erg onverstandig om nu al de keeper voor de OS aan te wijzen. Het was ook helemaal niet nodig. Van der Ven heeft nu het idee dat het toch niks uitmaakt wat hij in de Pro League presteert en hij ziet nu geen collega in het veld staan waarvan hij denkt 'ja, logisch dat hij erin staat en ik niet'.

  1. stekel

   Besluiteloosheid van Caldas is er al jaren en maakt onderdeel van de spelers.. dat zie je

 7. Stockeyfan

  @MIck: wat mij betreft kijk ik weer uit naar een toernooi zoals het WK, daar hebben we Blaak zien schitteren en daarvoor werd hij ook door iedereen afgezeken. En wat hij zelf ook al zegt, laat hem nu leren van zijn fouten dan hebben we straks in Tokyo een ervaren keeper die gewend is met verschillende situaties om te gaan. Daarnaast: het om en om keepen heeft ook niet echt wat opgeleverd.. dus daar weer naar terug gaan lijkt me ook niet handig. Beter om dan gewoon het vertrouwen naar Blaak toe uit te spreken zodat die kan groeien in zijn rol.

  1. MIck

   We hebben helemaal geen tijd om te leren we liggen een straatlengte achter op landen als België en Australië. We hebben een keeper nodig die punten pakt en dat gaan deze keepers niet doen. Schitteren op de Wk? Want omdat hij een keer een shoot out serie wint

 8. Stockeyfan

  @RobV: gaan we nu op medisch vlak ook al iemand beoordelen..

 9. Fan van Hockey

  @MIck: Heb je het al gehoord? De uitslag van Australië-Engeland? Wat vind je er van?


Wat vind jij? Praat mee...