Pro League-duels Oranje tegen België naar Wagener Stadion

De twee FIH Pro League-duels van de Oranje Heren tegen België worden volgende week op 26 en 28 november in het Wagener Stadion in Amsterdam gespeeld. De wedstrijden stonden gepland bij Rotterdam, maar de KNHB heeft ze verplaatst omdat er vanwege de coronamaatregelen geen publiek aanwezig mag zijn.

Joost Vettorato, manager Evenementen van de KNHB, betreurt het dat de laatste interlands van Oranje in 2021 zonder publiek moeten worden gespeeld. ‘De animo onder de fans om bij de wedstrijd in Rotterdam aanwezig te zijn, was groot. Dat geldt ook voor het enthousiasme van de mensen bij hockeyclub Rotterdam’, aldus Vettorato. De kaartkopers voor de duels in de havenstad worden dinsdag geïnformeerd hoe zij hun geld terug kunnen krijgen.

Archiefbeeld van Nederland tegen Groot Brittannië ub een leeg Wagener. Foto: Willem Vernes

Volgens Vettorato is het nationale hockeystadion eenvoudiger geschikt te maken voor het spelen zonder publiek. ‘Omdat we in de coronaperiode alle interlands in het Wagener hebben gespeeld, kunnen we dat draaiboek zo uit de kast trekken. Daarnaast zijn alle faciliteiten ook al aanwezig. Zoals bijvoorbeeld de op maat gemaakte doeken voor op de tribunes, die zorgen voor een mooiere aanblik voor de televisiekijker dan allemaal lege stoelen’, vertelt Vettorato.

Andere locaties

Hij benadrukt dat de Pro League-wedstrijden, als de coronamaatregelen dat toelaten, in 2022 opnieuw op andere locaties dan het Wagener worden gespeeld. ‘We vinden het belangrijk dat de Oranje-teams, zoals we eerder hebben gedaan, door het land te bezoeken zijn. We kijken naar de mogelijkheden voor 2022, maar zijn daarbij wel afhankelijk van de ontwikkelingen rondom corona.’

De Oranje-duels van volgende week tegen olympisch kampioen België, zijn de eerste die worden gespeeld onder de nieuwe bondscoach Jeroen Delmée. De wedstrijd van vrijdag begint om 18.30 uur, het duel op zondag om 14.00 uur. Beide duels worden live uitgezonden via Ziggo Sport.


1 Reactie

  1. Eelco Houwink

    Mooi. Gaarne bij het accomoderen van de aanblik ook de auditieve aspect meenemen. Dwz. gejuich uit de speakers - in de context van de wedstrijd. Dus wat minder als de Belgen iets goed mochten doen.


Wat vind jij? Praat mee...