‘Max was een mega-grote spiegel voor ons’

Voor de Oranje Heren beginnen zaterdag de Olympische Spelen om 15:00 met de eerste poulewedstrijd tegen Argentinie, het geboorteland van bondscoach Max Caldas. In de aanloop naar de Olympische Spelen verschijnen veel mooie reportages en artikelen over de Heren en Dames van Oranje. Deze reportage van de NOS is er eentje die een compleet beeld geeft van de fanatieke bondscoach van de Heren.

De NOS karakteriseert Caldas als ‘een winnaarstype, gepassioneerd, emotioneel, een gevoelsmens en helemaal gek van hockey.’ 7 oude teamgenoten en collega’s van Caldas komen uitgebreid aan het woord om een beeld te schetsen van de succescoach. Onder andere Nederlandse hockey-iconen als Taeke Taekema en Teun de Nooijer, zijn ‘2e vader’ Ties Kruize en voormalig bondscoach Marc Lammers.

365 dagen presteren

Aanvoerder Robert van de Horst is in z’n nopjes over Caldas als bondscoach: ‘Hij was een mega-grote spiegel voor ons, maar hij heeft ervoor gezorgd dat we nu 365 dagen bezig zijn met presteren. Wij hebben ons nog nooit zo sterk gevoeld.’


Wat vind jij? Praat mee...