Sander Baart gaat spelen voor Real Club de Polo

Sander Baart zet zijn clubcarrière voort bij Real Club de Polo in Barcelona. Het was de bedoeling dat de Oranje-international dit seizoen voor zijn jeugdliefde Royal Antwerp in België zou gaan spelen. Al in februari maakte hij zijn overstap van Oranje Zwart naar Antwerp kenbaar. Echter, vorige week kwam aan het licht dat Baart door een administratieve fout niet was ingeschreven bij de Vlaamse Hockey Liga. Daardoor was hij niet speelgerechtigd.

Antwerp en de international gingen in beroep, maar dat werd deze week door de KBHB afgewezen. Meteen werd er gesproken over de Spaanse competitie, die pas dit weekend aanvangt, als optie voor Baart om toch nog in clubverband te kunnen spelen. Donderdagvond werd bekend dat de 28-jarige middenvelder inderdaad naar Spanje verkast en zal uitkomen voor Real Club de Polo.

Op zijn Facebook-account meldt de sporter dat mede dankzij de sponsor van de Spaanse club, het mogelijk is voor hem om daar te spelen. ‘Als een ambitieuze speler van het Nederlands team is een jaar niet spelen voor mij geen optie. Ik ben dan ook zeer blij dat Real Club de Polo mij de kans geeft op hoog niveau mijn sport te blijven beoefenen’, aldus een blije Baart. Zondag kan de voormalig OZ’er al debuteren als zijn nieuwe ploeg op bezoek gaat bij stadsgenoot Barcelona.

In zijn post wenst hij de ploeg voor wie hij eigenlijk dit seizoen zou spelen en waar zijn broer Jeroen de hoofdtrainer is, veel succes. ‘Ik wens mijn team bij Royal Antwerp Hockey Club heel veel succes om deze tegenslag om te buigen naar een sterke overtuiging om alsnog een succes te maken van dit seizoen, ondanks deze straf buiten proportie die ons werd opgelegd door de KBHB. Mijn aandacht zal de komende maanden echter volledig uitgaan naar mijn nieuwe team in Barcelona om samen met hen enkele mooie prijzen na te jagen.’

Lees verder:


Wat vind jij? Praat mee...