Start kaartverkoop Pro League-duels Oranje met Belgen in Rotterdam

De kaartverkoop voor de twee FIH Pro League-wedstrijden van de Oranje Heren tegen België is van start gegaan. De duels worden op vrijdag 26 en zondag 28 november gespeeld in het stadion van hockeyclub Rotterdam. De kaarten zijn te koop via fihproleague.nl.

Oranje wacht bij de start van de Pro League onder leiding van de nieuwe bondscoach Jeroen Delmée direct een stevige tegenstander in de regerend wereld- en olympisch kampioen. De nummer 1 van de wereld, die onder leiding staat van Michel van den Heuvel, heeft na het succes in Tokio de goede vorm vastgehouden. De Red Lions wonnen vorige maand in het kader van de Pro League met 6-1 en 5-3 van Duitsland.

Hoe sterk het huidige Nederlandse team is, zal eind november blijken. Behalve een nieuwe bondscoach gaat Oranje aantreden met een groot aantal nieuwelingen. Na de mislukte Olympische Spelen, waar Nederland al in de kwartfinales werd uitgeschakeld, stopten Mink van der Weerden, Billy Bakker, Mirco Pruyser, Roel Bovendeert en Glenn Schuurman bij Oranje. Sander de Wijn, Seve van Ass en Jeroen Hertzberger hebben hun interlandcarrière on hold gezet. Zij zijn er eind november sowieso nog niet bij tegen België.

Jeroen Delmee met Teun Beins tijdens de training van Oranje. Foto: Koen Suyk

Frisse gezichten

Delmée heeft een trainingsgroep met nieuwe frisse samengesteld, die sinds september al wekelijks onder zijn leiding traint in voorbereiding op de Pro League-duels. In de aanloop naar die duels kiest de bondscoach uit zijn trainingsgroep zijn wedstrijdselecties.

De interlands in Rotterdam zijn de eerste wedstrijden van een Oranje-team sinds de uitbraak van corona die buiten het Wagener Stadion worden gespeeld. In de pre-coronaperiode werkten de Oranje-teams hun wedstrijden af in diverse stadions door het land. Die traditie wordt nu weer in ere hersteld.

Imre Vos (links) met Jasper Brinkman zijn twee nieuwe gezichten in de selectie van bondscoach Jeroen Delmée. Foto: Koen Suyk

Voor de wedstrijden in Rotterdam zijn kaarten voor de overdekte tribune en de onoverdekte tribunes te koop. De prijzen beginnen bij 15 euro. Om toegang te krijgen geldt onder de huidige coronarestricties de verplichting om een geldige QR-code te tonen. De wedstrijd op 26 november start om 18.30 uur, het duel op zondag om 14.00 uur.


Wat vind jij? Praat mee...