Thijs van Dam vervanger Seve van Ass bij Oranje in HWL

Bondscoach Max Caldas van de Oranje Heren heeft Rotterdam-aanvaller Thijs van Dam (20) opgeroepen als vervanger van zijn ploeggenoot Seve van Ass voor de Hockey World League (HWL). Van Ass ondervindt nog te veel hinder van de gevolgen van een spierblessure die hij opliep in de laatste finalewedstrijd om de landstitel tegen Kampong. De HWL in Londen begint voor Oranje op 15 juni met een duel tegen Pakistan.

Van Ass ontbrak deze week tijdens de twee trainingswedstrijden die de Oranje Heren speelden tegen Argentiniƫ. Dinsdag en woensdag deed de middenvelder van Rotterdam nog wel mee met de warming-up bij Oranje, maar zocht daarna de douche op. In overleg met de medische staf werd woensdagavond besloten geen risico met Van Ass te nemen en hem thuis te laten. Van Ass legde dinsdag aan hockey.nl uit dat hij last heeft van irritatie in het verlengde van zijn kuitspier.

Seve van Ass (links) met Billy Bakker. Foto: Koen Suyk

Door het afhaken van Van Ass komt er een plek vrij in de selectie voor ploeggenoot Van Dam. De jonge aanvaller, die in december met Jong Oranje het WK in India speelde, viel eerder af voor de HWL-selectie, maar maakte tijdens de playoff-wedstrijden met Rotterdam al indruk op Caldas. Hij zette die goede lijn door tijdens de trainingen en trainingswedstrijden met Oranje.

Schuurman wel op tijd fit voor HWL in Londen

Glenn Schuurman, die geblesseerd was aan zijn scheenbeen, is wel tijdig hersteld. Hij reist zondag met de Oranje Heren naar Londen. Het Nederlands team speelt de komende dagen nog twee oefenwedstrijden tegen Jong Oranje. Voor deze wedstrijden sluiten ook weer de Oranje-Rood-spelers Mink van der Weerden en Bob de Voogd aan, die deze week van Caldas rust kregen vanwege de EHL-finales.
Zeker is dat Jonas de Geus tegen Jong Oranje nog ontbreekt. De middenvelder van Almere speelt met zijn club zaterdag de playout-wedstrijd tegen Schaerweijde. Als Almere wint blijft de club in de Hoofdklasse en reist De Geus zondag met de Oranje-selectie naar Londen. Verliest Almere dan is zondag de beslissingswedstrijd in Zeist en reist De Geus maandag de groep achterna.


1 Reactie

  1. chris

    D rtv


Wat vind jij? Praat mee...