Twee gezichten van Blaak: ‘Eerste tegengoal was pure pech’

Eerst de schlemiel, daarna de held. Zo kun je de wedstrijd van zondag van Pirmin Blaak kort samenvatten. Het tweede duel met Argentinië kwamen de Oranje Heren op een 2-0 achterstand en twee keer zag de keeper er niet lekker uit. Blaak is reëel: ‘Dit moet beter.’

‘De eerste goal was pure pech’, vervolgt Blaak. ‘Zoiets gaat honderd keer goed, maar vooral het moment was klote.’ Het tweede doelpunt – een schot van Agustin Mazzilli – leek ook houdbaar. ‘Het was een raar doelpunt. Hier baal ik van. Dit moet echt beter.’ Later bewees de eerste keeper van Oranje zich. Net als zaterdag besliste hij de shoot-outs.

Bekijk hier de complete reactie van Blaak! 


4 Reacties

 1. luchtisblauwgrasisgroen

  Pirmin Blaak: 'Na gisteren dacht ik wel, het moet beter' (Pro League wedstrijden tegen Spanje)

 2. robvisser

  Op zich deed hij het wel echt beter dan in Spanje, ook in de wedstrijden zelf, alleen dan wel jammer dat het op cruciale momenten net wat minder is. Pirmin zit, evenals de rest van het team, in een continu groeiproces. Wel goed in beide shoot-outs.

 3. conegut

  Hij is misschien de best of the rest maar al jarenlang is hij slecht op corners. Maakt niet het verschil, hopelijk na de spelen een nieuwe jonge keeper die op termijn beter is.

  1. lexi-b

   Op zich wel apart. Corners kun je goed analyseren en er verdedigend op trainen. De Engelsen deden dat destijds goed op de corners van Paumen. Ik kan me moeilijk voorstellen dat dit bij NL heren niet gebeurd. Benieuwd waar het dan scheef gaat. Misschien te weinig beeldmateriaal voorhanden?


Wat vind jij? Praat mee...