Van Ass over Pakistan: ‘Moet met onverwachtse rekening houden’

De FIH maakte maandagmiddag de loting voor de kwalificatiewedstrijden voor de Olympische Spelen bekend. De Oranje Heren treffen op zaterdag 26 en zondag 27 oktober in het Wagener Stadion Pakistan. ‘Of het nou Pakistan is of een andere ploeg, het is een hele belangrijke wedstrijd. We kunnen ons geen misstap permitteren’, reageert keeper Sam ver der Ven.

Aanvoerder Seve van Ass vult hem aan: ‘Pakistan is beter dan Oostenrijk of Rusland, maar dat maakt het leuk. Het is een goede ploeg met veel individuele skills. Het zal nog best taai worden’, blikt de captain vooruit. Wat je van zo’n ploeg kan verwachten? ‘Je kan niks verwachten, in de zin van je weet het echt niet. De ene keer zijn ze echt goed. Goed op elkaar ingespeeld, een goede corner. Het andere moment weer niet. Om eerlijk te zijn moeten we ons daar nog in verdiepen. Wat je wel kan verwachten is dat je met het onverwachtse rekening moet houden.’

Ook vroegen we Van Ass wie er de komende periode de aanvoerdersband zal dragen. Billy Bakker, Mink van der Weerden of toch hijzelf? En vroegen we Sam van der Ven hoe het zit met de keepersstrijd tussen hem en Pirmin Blaak.

Bekijk de complete video!  


12 Reacties

 1. robvisser

  Sam van der Ven maakte de net wat betere indruk op het afgelopen EK. Afwachten wat Simon Zijp (tevens de vaste keeperstrainer van Blaak) Caldas gaat adviseren. Ik denk dat we in dit geval met het verwachte rekening moeten houden.

  1. goud

   Eens, maar beide keepers zijn geen wereldtop. Een grote hindernis voor het team en voor een prestatie van wereld top niveau. Op het hoogste niveau wordt vaak gesproken dat toernooi winst alleen kan met de combinatie van een top-corner en een top-keeper....

  2. Deanoniemebron

   Corners gingen niet echt lekker bij Sem volgens mij maar toen de druk er af was deed ie het goed.

  3. conegut

   @Deanoniemebron we weten dat jij de vrouw bent van Pirmin. Ik zal je zeggen dat Pirmin ook niet goed zat met de corners. Een hoop werk te verrichten voor beide mannen. Laat het een eerlijke strijd zijn.

 2. luchtisblauwgrasisgroen

  @goud: in 2014 had Nedeland beide, echter verloor het alsnog met 6-1 van Australie. Een goed team is ook niet onbelangrijk. Belgie heeft het op dit moment allemaal.

  1. goud

   België is beter, zonder twijfel.

 3. robvisser

  Nederland heeft geen top-corner en geen top-keeper, maar de kwaliteit van de keepers is niet zodanig dat het ons punten kost, meestal niet althans. Maar de NL corner is echt een probleem. Die is het minst van de huidige top vijf landen, schat ik zo in. Daar moet richting Tokyo echt wat aan gedaan worden. België is momenteel op vrijwel alle vlakken beter dan Nederland. Die zullen ook nooit door de ondergrens zakken. Bij landen als Australië en België zie je een ijzersterk collectief, dat zich niet van de wijs laat brengen. Speelt Nederland een echte topwedstrijd, dan kunnen ze van die landen winnen, maar het zijn incidentele successen. Nederland moet structureel naar een hoger niveau om weer mee te doen voor de hoofdprijzen. Ik denk niet dat dit met Caldas lukt, maar daarover is al genoeg gezegd in een artikel van gisteren.

  1. goud

   Ik volg je helemaal maar denk niet dat het aan Caldas ligt maar aan andere verschillen; met de bondscoach van België of Australië voor de groep wordt het niveau van Nederlands team niet beter.

 4. barbara-frese

  Pirmin is de Beste!!!! 👍🥅🏑💪 Samen met de rest vd nog onbekende selectie veldspelers.

  1. goalie

   En nu naar bed, het jeugdjournaal is al lang afgelopen!


Wat vind jij? Praat mee...