Van Puffelen en De Voogd niet langer in olympische trainingsgroep

Diede van Puffelen (Rotterdam) en Bob de Voogd (Braxgata) maken geen deel meer uit van de olympische trainingsgroep. Dat heeft bondscoach Max Caldas woensdagmiddag bekend gemaakt. Het tweetal zal ook niet meer in actie komen tijdens de Pro League. 

Max Caldas: ‘We hebben met de hele spelersgroep eind vorig jaar afgesproken om waar mogelijk snel helderheid te geven als het gaat om de selectie. De concurrentie in onze groep is groot en iedereen werkt hard voor een plaats in de olympische groep. Wanneer het voor ons als staf duidelijk is dat iemand Tokio om wat voor reden dan ook niet gaat halen, dan laten we dat de desbetreffende speler weten. Wij hebben nu geconcludeerd dat andere spelers op de posities van Bob en Diede verder zijn dan zij.’

Wortelboer en Beins

Caldas kan de komende periode niet beschikken over Floris Wortelboer. Bij Wortelboer schoot afgelopen zaterdag tijdens de wedstrijd tegen India zijn schouder uit de kom. De blessure van de speler van Bloemendaal wordt opnieuw beoordeeld door een specialist. Caldas en zijn staf hebben daarom Teun Beins (Oranje-Rood) gevraagd voorlopig mee te trainen met de trainingsgroep tijdens de voorbereidingen op de wedstrijden tegen en in Spanje. Beins is echter niet opgenomen in de wedstrijdselectie voor de twee Pro League wedstrijden op 31 januari en 1 februari in Valencia.

Naast Teun Beins neemt Caldas de volgende 19 spelers mee naar Spanje:  

Voornaam Achternaam Club
Seve van Ass HGC
Billy Bakker Amsterdam
Lars Balk Kampong
Pirmin Blaak (K) Oranje-Rood
Thierry Brinkman Bloemendaal
Thijs Dam, van Rotterdam
Jelle Galema Den Bosch
Jonas de Geus Kampong
Jeroen Hertzberger Rotterdam
Jip Janssen Kampong
Bjorn Kellerman Kampong
Robbert Kemperman Kampong
Joep Mol, de Oranje-Rood
Mirco Pruyser Amsterdam
Glenn Schuurman Bloemendaal
Sam van der Ven (K) HGC
Valentin Verga Amsterdam
Mink van der Weerden Oranje-Rood
Sander de Wijn Kampong

Sander Baart (Braxgata), Jorrit Croon (Bloemendaal) en Terrance Pieters (Kampong) zijn nog herstellende van eerder opgelopen blessures en reizen daarom net als Wortelboer niet mee naar Spanje. Ook keeper Maurits Visser (Bloemendaal) blijft in Nederland achter. 


13 Reacties

 1. Van Dessau

  Wij hebben al heel lang geconcludeerd dat de staf inclusief de heer Caldas niet meer voldoen en dan ook niet meegaan naar Spanje en zich daarnaast ook niet gekwalificeerd hebben voor Tokio.

  1. albert-monpelliergmail-com

   Wie zijn wij in deze? 🤫🤐😶🤔Speak for yourself! Ik hoor niet bij wij!! Je punt maken door jouw mening te bekrachtigen is zeer kortzichtig! Een hetze misschien om nog meer aanhang te krijgen? Bij mij? Nope 👎🏾 Het gaat je goed #vanDessau

 2. francakh

  Ik denk dat meer en grotere aanpassingen nodig zijn om het roer om te gooien. Tenzij we in de huidige situatie willen door dobberen ...

 3. gelderlander

  Mijn stem heb je , en ik denk er al jaren zo over ! Bij elke beetje voetbal club was hij allang ontslagen . En smileys gebruiken doen kinderen Albert !!!!!!!!!!!

 4. horn_964

  Sander de Wijn er weer bij. Mooi. Ben erg benieuwd hoe het in Spanje gaat. Vond India ‘een beetje tegenvallen’....

 5. circlestorm69

  Goh, is die opmerking over Caldas en staf nou verwijderd? 🤔

 6. Runa Honig

  Terecht dat deze spelers eruit liggen, maar je kunt er zo nog zeker 6 vervangen. Dat zal voor dat fantastische proces echt niets uitmaken, want dat begint toch steeds opnieuw. Er zit totaal geen progressie in, ook niet na een jaar Pro League wedstrijden en een groot toernooi met bijna dezelfde groep.

 7. klaassen

  Ik denk Wortelboer, Baart en Croon erbij, en Balk, De Geus en Galema eraf. En Pieters komt er dus niet bij. Maar ik heb er geen reet verstand van verder, zeg ik ook eerlijk. Geen flauw idee of Caldas daadwerkelijk tot iets in staat is. Denk het niet, maar is niet gestoeld op enige inhoudelijke kennis.

  1. frans-j

   Verder zoeken is niet meer nodig. Klaassen for onze nieuwe no-nonsense coach!

  2. frank-kooijmans

   Geen verstand van en dan toch maar je mening rondkwaken.

 8. aussiepie

  Deze actie van Caldas zal niets opleveren en bij velen vraagtekens oproepen waarom andere meer veteranen er niet uit.Het noemen van namen wordt hier bij hockey.nl niet gewaardeerd dus alle positieve kantekeningen dictatoriaal in de prulle bak. Het zou inderdaad voor Caldas een uitgelezen moment geweest zijn een echte streep door enkele namen te zetten.Maar ja ook de Bond heeft boter op haar hoofd. gelukkig dat we een Annan hebben met een succesvolle dames groep.

 9. jvolcano

  Zouden ze intern kritiek hebben geleverd?

 10. luchtisblauwgrasisgroen

  Cox gaat vol in de aanval op Pro League in Volkskrant re beschikbaarheid internationals. De repliek van de KNHB is erg mager.


Wat vind jij? Praat mee...