Vos, Brinkman en Visser in Pro League-selectie tegen Frankrijk

Bondscoach Jeroen Delmée heeft de wedstrijdselectie bekendgemaakt voor de tweede van vier FIH Pro League-wedstrijden die de Oranje Heren in het Zuid-Afrikaanse Potchefstroom spelen. Oranje staat (vanavond) woensdagavond om 19.00 uur Nederlandse tijd tegenover Frankrijk, Delmée’s vorige werkgever. Het duel is live te zien bij Ziggo Sport.

Vergeleken met een dag eerder tegen de Zuid-Afrikanen (11-1 winst), is de selectie van Delmée op drie plaatsen gewijzigd. Lars Balk, doelman Pirmin Blaak en Jip Janssen komen tegen Frankrijk niet in actie. Zij worden vervangen door Imre Vos (zijn tweede interland), goalie Maurits Visser (zevende interland) en Jasper Brinkman (derde interland).

De Oranje Heren hadden dinsdagavond geen kind aan Zuid-Afrika, dat in Potchefstroom in het tweede kwart nog wel terugkwam tot 1-1 maar er uiteindelijk met 1-11 hard af ging. Het was de derde grootste zege ooit van de Oranje Heren in een competitieve interland, gevolgd na de monsteruitslagen tegen Zimbabwe (14-1, 1989) en Polen (12-0, 2013).

Frankrijk daardoor met enige vrees uitkijken naar het duel tegen Nederland, aangezien de Fransen nog drie plekken later dan Zuid-Afrika op de wereldranglijst staan. Het laatste onderlinge treffen dateert van 4 juni 2021 op het EK in het Wagener Stadion. Oranje won destijds met 3-0 door doelpunten van Jeroen Hertzberger, Jip Janssen en Thierry Brinkman.

Aanvoerder Thierry Brinkman. Foto: Worldsportpics/Christiaan Kotze

De aanvaller van Bloemendaal is er woensdagavond weer bij en  draagt net als dinsdag de aanvoerdersband in de derde interland die de Oranje Heren dit kalenderjaar spelen. De trefzekere spits is met 123 caps de meest ervaren international in de groep van Delmée. Voor hem lonkt een jubileum: de aanvaller heeft na zijn twee goals tegen Zuid-Afrika nog drie goals nodig voor zijn vijftigste treffer in het Nederlands elftal.

Live op Ziggo

De Pro League-wedstrijd Zuid-Afrika – Nederland is vanavond vanaf 19.00 uur live te zien op Ziggo Sport. Voor Ziggo-abonnees is dat op kanaal 14. Met een Ziggo Sport Totaal-abonnement kun je kijken op Ziggo Sport Select. Voor alle hockeyliefhebbers houden we vanaf 18.30 uur het liveblog bij met alle hoogtepunten en statistieken van de vijfde interland onder bondscoach Delmée.

De wedstrijdselectie van Oranje tegen Frankrijk 

NAAM CLUB CAPS GOALS
Teun Beins Bloemendaal 11 0
Koen Bijen Den Bosch 4 1
Jasper Brinkman Bloemendaal 2 0
Thierry Brinkman (c) Bloemendaal 123 47
Jorrit Croon Bloemendaal 97 8
Thijs van Dam Rotterdam 66 12
Steijn van Heijningen HGC 4 0
Tjep Hoedemakers Rotterdam 3 0
Derk Meijer (k) Rotterdam 2 0
Joep de Mol Oranje-Rood 98 1
Terrance Pieters Kampong 21 5
Tijmen Reijenga Den Bosch 3 1
Tim Swaen Bloemendaal 2 2
Derck de Vilder Kampong 10 1
Maurits Visser (k) Bloemendaal 7 0
Imre Vos Den Bosch 1 0
Dennis Warmerdam Pinoké 3 1
Floris Wortelboer Bloemendaal 58 1

Wat vind jij? Praat mee...